avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua
sunt cetatean raman cu domiciliul in Italia. Lucrez aici de 10 ani dar am facut facultatea in Romania (1990-1995 - statala, la zi).
In cazul in care m-as intoarce in tara, cum s-ar calcula pensia mea ? Conteaza anii facultatii+cei 10 ani lucrati in Italia sau se calculeaza pe alte criterii ?

Va multumesc anticipat
Ana Maria
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:17, 28 Mai 2019
Daca se face calculul pensiei in Romania, se ia in considerare ca vechime si facultatea facuta la zi si perioada lucrata in Italia.

In Italia nu stiu cum se calculeaza pensia. Contactati-o pe gabrielle-monique.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"vechime recunoscuta in munca pentru cetatenii romani cu dubla cetatenie" silvanalumi silvanalumi Am nevoie de ajutorul vostru si va multumesc anticipat! As dori sa stiu daca este recunoscuta vechimea in munca, in Romania, pentru un cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Vechime si contributie pensie gdobre gdobre Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si as dori cu ce acte trebuie sa ma prezint la casa de pensii a sectorului 2 pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Pasaport romanesc mitache54 mitache54 Va rog sa ma ajuta-ti! Sunt cetatean roman Violetta Mitache(pasaportul si buletinul romanesc mi sa expirat demult, am numai certificatul de nastere romanesc ... (vezi toată discuția)