avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime si contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime si contributie pensie

Buna ziua,
Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si as dori cu ce acte trebuie sa ma prezint la casa de pensii a sectorului 2 pentru a incepe contributia individuala pentru pensie.
Am facut armata cu termen redus (9 luni) dupa care am urmat cursurile la zi ale Politehnicii din Bucuresti (5 ani) si din cate stiu atat armata cat si faculatea la zi intra la calculul vechimii. Am absolvit in 1995 iar intre 1995-1999 am lucrat la o firma privata si am platit la cartea de munca dar din cate am inteles patronul respectiv nu a platit contributiile si nici nu stiu daca am avut de fapt carete de munca. Din 1999 si pana in prezent locuiesc in afara tarii.
Dar acum as dori sa contribui individual la pensie pentru urmatorii 10-15 ani.
Cum trebuie sa procedez si acte imi trebuiesc pentru aceasta?
Va multumesc
Cu respect
gdobre
Cel mai recent răspuns: gdobre , utilizator 14:58, 2 August 2017
Actele necesare pentru incheierea unui contract de asigurare cu Casa de Pensii:
- copie BI sau CI

Detalii
[ link extern ]
Cu pasaport romanesc nu se poate?
Intrebati la Casa de Pensii de care apartineti daca va accepta cu pasaport .
O sa incerc.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare. tzuku51 tzuku51 maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare; m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 2% pe salariu mfrasineanu mfrasineanu Am lucrat in România din anul 1971 pina in anul 1990. Locuiesc in America si nu știu cu sa procedez sa depun dosarul de pensie pt.limita de virsta. Nu am ... (vezi toată discuția)
Armata si facultatea se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Facultatea se ia in calcul la stabilirea pensiei la limita de varsta? 2. Anii de armata ...idem?( am facut armata intre 1974-1975) Va ... (vezi toată discuția)