avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare muncitori in strainatate - Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare muncitori in strainatate - Germania

Am o situatie mai deosebita legata de munca in Germania a unor salariati angajati ai unei societati comerciale cu sediul in Romania.
S.C. din Romania are o comanda de la o alta societate comerciala din tara pentru dezafectarea unei linii tehnologice dintr-o fabrica din Germania, activitate ce urmeaza sa se desfasoare pe o perioada determinate cu angajatii primei societati.
Nu cunosc care sunt conditiile in care se poate desfasura aceasta activitate ( detasare muncitori) , unde trebuie inregistrata activitatea, ce taxe si impozite se platesca in Germania si de care din firme( prestator sau beneficiar). Se solicita avize si autorizatii de mediu pentru dezafectarea liniei tehnilogice?
Rog un raspuns urgent si competent.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Nemtanu , Consultant fiscal 10:38, 11 Decembrie 2007
buna,cris_33 !
daca te uiti in Codul muncii la ART.18-(1) ,PAG.15 vei gasi raspunsul la intrebarea ta.Mai gasesti si la cap.III ,art.43-44-45-46-47.Drepturile cuvenite angajatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2006
alina39, utilizator
Buna ziua,

Ma confrunt acum cu aceeasi situatie.
Cum ati rezlovat problema?

Astept un raspuns

Alexandru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Delegarea salariatilor no_or no_or Buna ziua! Am o firma de constructii si doresc sa trimit muncitori la o lucrare in Germania. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a realiza ... (vezi toată discuția)
Firma românească, activitate in germania Mihaijojo Mihaijojo Buna ziua. As dori sa îmi deschid o firma de construcții in România după care ulterior sa prestez servicii in Germania prin detașare. Este posibil ca o ... (vezi toată discuția)