avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pluviala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pluviala

Buna ziua, revin cu o problema pe care am expus-o acum ceva timp, "îmi curge forte tare pluviala în casa iar președintele blocului nu vrea să facă nimic pentru că spune el nu are cum sa verifice la una dintre vecine pentru că nu da voie sa se intre în casa, cum și unde ar trebuie sa merg pentru a face o plângere și să îmi rezolv aceasta problema. In situația mea au fost mai multi vecini care și-au reparat singuri problema prin faptul că au deviat cursul pluvialei ,lucru care mie nu mi se pare normal. Mulțumesc ,o zi buna .
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:04, 29 Mai 2019
Buna ziua
SECTIUNEA a 2-a
Obligatiile proprietarilor din condominii
ART. 30 din legea 196/2018
...
(5) Daca proprietarul unei locuinte ori al unui spatiu cu alta destinatie provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau din proprietatea individuala a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligatia sa repare stricaciunile sau sa suporte cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
ART. 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.

(3) Proprietarii din condominiu care sufera un prejudiciu ca urmare a executarii lucrarilor prevazute la alin. (1) sunt despagubiti de catre asociatia de proprietari, din fondul de reparatii.
(4) In cazul in care prejudiciul este cauzat de catre executantul lucrarilor de interventie, persoana fizica/juridica, despagubirea va fi recuperata de la acesta, in conditiile legii.
(5) Lucrarile de interventie la elementele componente ale proprietatii comune, efectuate in baza alin. (1), se executa in conditii stabilite de comun acord si consemnate printr-un acord semnat de catre proprietar si asociatia de proprietari.
(6) In situatia in care, pe parcursul executarii lucrarilor de interventie in baza prevederilor alin. (1), se afecteaza in orice mod proprietatea individuala, cheltuielile necesare pentru aducerea la starea tehnica initiala a acestora se suporta in conditiile alin. (3) si/sau (4), dupa caz.
Daca nu intelege de buna voie... discutati cu un avocat sa ii trimita o notificere prin care sa o anunte ca v-a fi actionata in instanta daca refuza accesul in proprietate pentru remedierea problemelor ( stie avocatul mai bine ce sa scrie in acea notificare...)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune instalatii Narcisaolim Narcisaolim Buna ziua!Daca apare defectiune la coloana de apa ,respectiv racordul unei tevi de la etj 4, in coloana principala este defect si curge apa.La mine in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista vreo lege prin care se obliga asociatia de ... Botez Marius Botez Marius Buna ziua, exista vreo lege prin care se obliga asociatia de locatari sau vecinul de deasupra sa repare sifonul de pardoseala din baie? Mentionez ca de ... (vezi toată discuția)
Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)