avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soțul nu îmi dă voie să iau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soțul nu îmi dă voie să iau hainele și jucăriile copiilor la domiciliul meu pentru că ar fi bun comun. Este adevărat?

Bună ziua
Sunt în divort cu soțul și el zice ca jucăriile și hainele fetelor, nu le pot lua la domiciliul meu, (unde mai stau cu fetele uneori) deoarece este bun comun.
Va rog frumos sa îmi spuneți dacă este asa sau nu.
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: elisa emilia , utilizator 12:10, 31 Mai 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi ați plecat fără fete? Nu faceți greșala asta dacă doriți să se stabilească în urma divorțului domiciliul lor la dvs, luați-le la dvs!
Cu privire la bunuri, tocmai pt că sunt comune, până la pronunțarea instanței cu privire la partaj aveți drepturi egale, deci le puteți folosi!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o prostie, sunt bunurile copiilor, merg cu copiii. Legal nu mai sunt ale dv. sau ale sotului. Sunt daruri manuale facute copiilor, nu mai sunt demult bunuri comune.
In rest, nu prea inteleg ce inseamna ca mai stati cu fetele uneori... incercati sa ajungeti la o intelegere cu tatal lor pe toate aspectele.
Bună ziua
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am încercat sa ajung la o înțelegere dar el nu vrea. Acum am proces făcut de el, ordonanța prezidențială, în care cere domiciliul fetelor la el pana la finalizarea procesului de divort.
Acum pe 15 iunie vreau sa plec din casa lui cu tot ce am eu și fetele și sa ne mutam în locuință mea.
Momentan stam la el deoarece nu am posibilitatea sa le duc la școală și grădiniță. Avem împreună 3 fete. Este departe de locuința mea. El le duce cu mașina.
Anul trecut a făcut scandal la școală celei mari și a luat amenda de la jandarmi 1000 lei. Iar el după acest incident a mutat fetele la o alta școală mai departe de casa. La o școală particulara.
Am zis sa nu le mai mut la alta școală pt 2-3 luni și sa le las la școală asta.Este mai complicat, mai ales ca în ultimul timp a început sa umble dezbrăcat prin casa și sa facă baie cu usa larg deschisa. Nu se gândește ca în orice moment îl pot vedea fetele.
O zi buna.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtineti probe. Cati ani au fetele?
Va recomand sa va linistiti undeva intai, eventual luati in calcul sa va mutati pana pe 15, sa inchiriati locuinta dv. si sa stati in chirie aproape de scoala...
Va trebuie un plan coerent, pe termen foarte scurt si scurt. Cap-coada.
Bună ziua
Fetele au 8 ani, 5 ani și 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul cu 2 copii Karina kasur Karina kasur Buna ziua. Sunt căsătorită de 8 ani. Avem două fetițe minore de 4 și 7 ani. Până acum 2 luni locuiam în garsonieră fiind cumpărată de mine in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de domiciliu a copiilor minori dupa divort Adriania Adriania Am divortat de fostul sot la notariat . Aveam in comun locuinta si doua fetite . La divort el mia spus daca doresc custodia fetelor fara instanta etc. trebuie ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului carmenglavan carmenglavan am un copil,o fetita de 7 ani,sunt casatorita si as vrea sa stiu ce sanse am ca fetita mea sa stea cu mine si nu cu sotul in cazul unui eventual divort.inteleg ... (vezi toată discuția)