avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine partaj pe cale amiabila cand este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine partaj pe cale amiabila cand este implicat si un minor?

Buna ziua, in urma decesului tatalui meu s.au facut doar actele pentru succesiune deoarece autoritatea tutelara la momentul respectiv (acum 4 ani) nu ne.a permis sa facem si partajul.
Tatal meu fiind recasatorit la momentul decesului in certificatul de mostenitor suntem eu, sora mea minora din cea de.a doua casatorie si sotia. Dupa lungi discutii, ea a spus ca nu ar avea nimic impotriva sa facem partajul doar ca nu este posibil pana nu face sora mea 18 ani. Ce modalitate as avea in situatia aceasta pentru a face partajul? Vreau sa fac acest lucru pentru ca in acesti 4 ani nu am avut acces niciodata macar sa intru in curtea uneia dintre case. Am uitat sa precizez ca este vorba despre doua case la tara si o masina. Multumesc.
Buna ziua,
Partajul se poate realiza atat pe cale amiabila, cat si in instanta, iar minora va fi reprezentanta de tutore.
Si cum pot obtine un tutore sau un curator pentru sora mea ca sa o reprezinte pe cale amiabila?

Lavinia Oana a scris:

Buna ziua,
Partajul se poate realiza atat pe cale amiabila, cat si in instanta, iar minora va fi reprezentanta de tutore.

Faceti adresa la primarie. Nu inteleg, vrea toata lumea amiabil dar nu vrea sa va lase in case?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri dezbatere mostenire ramona_anca ramona_anca Buna ziua, Imi exprim anumite nelamuriri intrucat sunt interesata de introducerea unei cereri de dezbatere a mostenirii de pe urma mamei mele. Problema ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)