avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare pereti despartitori la bloc fara autorizatie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare pereti despartitori la bloc fara autorizatie.

"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va prezentati la sediul Politiei locale, Directia Control, serviciul Disciplina in constructii pentru verificare privind legalitatea lucrarilor sesizate cu urmatoarele documente , pe care urmeaza sa le aveti asupra Dvs in original si copie si ulterior sa permiteti accesul in apartament in vederea verificarilor:
1)Certificat de urbanism
2)Autorizatie de construire
3)Proiect executie
4)Act identitate
5)Titulul de detinere a imobilului
6)Cartea funciara intabulata a imobilului.

Mentionez ca renovez un apartament intr-un bloc unde peretii dabaralelor, peretele dintre hol si bucatarie si peretele dintre sufragerie si dormitor toti din BCA erau fisurati si in urma incercarii de consolidare, acestia au cedat.

Din acest considerent, meseriasul a produpus demolarea zidurilor si inlocuirea acestora cu structura din rigips, apucandu-se de treaba fara aprobarea mea.

Cei din bloc au facut sesizare (catre politia locala) si acum trebuie sa vina cei de la politia comunitara in control.

Citind legile [ link extern ] .

Intrebarea mea este legata de cum sa procedez.

Intentia mea este de a reface peretii din rigips si nu BCA cum erau acestia initiali , in acelasi loc ca si compartimentare.

Are vreo relevanta, daca peretii refacuti sunt din BCA sau rigips?
Daca i-as reface tot din BCA, as avea vre-un atuu?

Daca refac peretii in locul lor initial, pot scapa de amenda?

Exista vreo modalitate de a scapa de amenda?
Ce ma sfatuiti?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 16:55, 29 Mai 2019
Buna ziua,
din pacate:
- sunteti responsabil de ceea ce se intampla in apartament si nu pueteti invoca faptul ca mesterii s-au apucat de demolat fara acordul Dvs.;
- lucrarile de construire necesita certificat de urbanism si autorizatie de construire, prealabile inceperii lucrarilor;
- de asemenea, se efectueaza o expertiza care sa spuna daca lucrarile propuse prezinta risc.

Mergeti la Politie, descrieti situatia si vedeti ce solutii vi se propun.
Din experienta clientilor mei, se cauta solutii de rezolvare proportionala a problemei, nu se doreste cu orice pret aplicarea celor mai drastice sanctiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie din partea politiei locale - renovare apartament bloc Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)
Incadrare spatiu balcon in sufragerie. baubau1988 baubau1988 Buna ziua, Sunt curios daca doresc sa pentru renuntarea la usa si ferestrele de acces balcon am nevoie de Autorizatie de constructie. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)