avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o casă care la data vânzării avea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o casă care la data vânzării avea sistem de alarmă, dar la predare acesta nu mai era. Se consideră că sistemul de alarmă este parte din casă?

Am cumparat o casa care la data vanzarii avea sistem de alarma, dar la predare acesta nu mai era. Se considera ca sistemul de alarma este parte din casa?

M-am uitat in anuntul agentiei imobiliare si nu apare niciun sistem de alarma... Mai pot face ceva?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 16:57, 6 Iunie 2019
In contractul de vanzare-cumparare apare?
Daca nu...puteati discuta cu proprietarul sa l lase contra unei sume...asa...
Imobilul se preda asa cum era el in ziua cumpararii, nu altfel. Depinde si daca s-a spus altceva in contract... Dar acesta este un viciu aparent si el trebuia adus la cunostinta vanzatorului imediat.
Puneti vanzatorul in intarziere sau negociati cu el, dar faceti-va dovezi ca i-ati adus la cunostinta.
Nu este parte din casă. Este ceva facultativ, opțional. Nu puteți face nimic legal. Doar dacă era anume menționat este obligat la al preda împreună cu casa. Doar puteți negocia cu vânzătorul sa vi-l lase dacă nu este prea vechi. Țineți cont ca probabil cam la același preț puteți pune o alarmă nouă. Cu fiecare an ce trece produsele electronice noi sunt mai performante si mai ieftine.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
cuziamusia, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca e parte din casa, e un bun imobil prin incorporare, vedeti art. 537-538 Cod civil. E ca si cum ai un implant si iti spune medicul sa iti lasi mana la cabinet, ca are implant, nu e a ta.
E absurd. Tot ce s-a incorporat la un anumit moment in teren sau in casa e imobil prin destinatie. Sistemul de alarma al unei locuinte nu e destinat a fi folosit azi aici, maine colea. E destinat a fi montat si folosit intr-un loc.
Ba mai mult, inainte de prima mpntare, orice material, echipament etc. e bun mobil. Dupa prima montare este bun imobil prin destinatie si isi pastreaza aceasta caracteristica si daca e demontat din imobil pentru a fi dus si montat apoi in alt imobil.
Alarma era bun imobil deja. Dar acestea sunt chestiuni de argumentare tehnica juridica.

In privinta sanselor, inca odata, depinde de modul de predare al casei, de contract, de intelegerea partilor etc. Nu poti prezenta o casa spre vanzare si pana la predare sa ii scoti toate geamurile, usile, tablouri electrice, vase de toaleta, prize si intrerupatoare pe motiv ca alea, de fapt, nu erau parte din casa. Nu poti prezenta o casa intr-un fel si sa o vinzi in alt fel. Cumparatorul, in lipsa de stipulatie contrara, trebuie sa primeasca casa in starea in care era in ziua vanzarii.
de acord. teoria e buna. dar cum dovedeste ca alarma era instalata si sa scos?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
dan_plescan, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra proprietatii cu eliberare ulterioara SMAna SMAna Buna ziua, Am cumparat un imobil in luna august cu clauza de eliberare ulterior, respectiv saptamana viitoare. Am anuntat de la inceput ca intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Societatea electrica poate face orice vrea? Lycidas Lycidas [b]Cand poate o societate electrica sa isi monteze contoare electrice pe cladirea proprieate personala, fara acordul proprietarului de drept. Care este ... (vezi toată discuția)