avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul asupra proprietatii cu eliberare ulterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul asupra proprietatii cu eliberare ulterioara

Buna ziua,
Am cumparat un imobil in luna august cu clauza de eliberare ulterior, respectiv saptamana viitoare. Am anuntat de la inceput ca intentionez sa montez un sistem de alarma pentru imobil si fostii proprietari au fost de acord. Am amanat momentul montarii cat mai aproape de data eliberarii pentru a nu incomoda, acum intampin dificultati de a intra pe proprietate si mi se cere sa montez sistemul dupa ce elibereaza.
Eu ca si proprietar am dreptul de a monta acest sistem acum? Cat ei inca mai au cateva zile drept de folosinta asupra imobilului?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:02, 20 Septembrie 2020
Da, aveti dreptul.
Dar credeți că are rost sa va bateti capul pentru câteva zile? Va apucati acum să vă certați cu ei?
Lasati-i să plece și după, montati/instalati ce doriti dvs.
Nu mi as bate capul dar proprietatea este in afara orasului si eu nu voi locui acolo acum. Si a doua zi dupa eliberare eu trebuie sa plec si nu am efectiv timp sa fac toate conexiunile care dureaza 2 zile.

Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Daca aveti clauza de eliberare ulterior respectati clauza.Daca initial ati acceptat clauza acum de ce nu faceti cum v-ati inteles?
Asa cum am specificat, am vorbit de la inceput ca dorim sa instalam un sistem de alarma si ei au zis ca putem veni oricand. Am ales sa nu ii deranjez si i-am informat de la inceput ca voi veni in apropierea datei de eliberare cu gandul ca fiind pe picior de plecare deranjul o sa fie mult mai mic. Eu nu ii dau afara sau nu ii rog sa elibereze inainte de data stabilita ci doar sa imi permita sa intru in casa sa pot monta alarma si sa conectez senzorii ca in momentul in care ei elibereaza sa pot activa alarma.
Fiind un imobil in afara orasului imi doresc un minim de protectie.
Nu aveti parghii sa actionati, numai sa ii rugati sa veniti cu 2 zile inainte sau cum aveti nevoie. Daca nu vor, va trebui sa gasiti solutii sa montati dupa ce pleaca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o casă care la data vânzării avea sistem de alarmă, dar la predare acesta nu mai era. se consideră că sistemul de alarmă este parte din casă? Maki4 Maki4 Am cumparat o casa care la data vanzarii avea sistem de alarma, dar la predare acesta nu mai era. Se considera ca sistemul de alarma este parte din ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)