gi-jane2 a scris:
Ar fi mai bine sa aveti si dvs un avocat la negocieri.. iar daca nu va intelegeti, va vedeti in instanta si nicio instanta nu va hotari ca mama sa iasa cand vrea din tara cu copilul si dvs sa ii solicitati acordul pt fiecare iesire.
Mie mi se pare ca trebuie sa aveti aceeasi unitate de masura si nu in sensul ca fiecare parinte sa iasa cand doreste fara sa fie necesar acordul celuilalt dat expres pt acea calatorie, ci din contra, fiecare parinte cand vrea sa faca o calatorie in afara tarii cu copilul trebuie sa aiba acordul celuilalt, sa fie stipulat clar pe ce perioada, unde..
Daca dvs va dati acordul pt 3 ani, poate sta acolo 3 ani si gata, nu o sa o puteti acuza de rapire.. ci numai sa ii faceti plangere pt nerespectarea programului de vizita si la cum functioneaza lucrurile la noi, nu se va intampla mare lucru, ca sa nu zic... nimic.
pe scurt, clauza aia trebuie eliminata pt ca nu isi are rostul.
Revin cu actualizare la cele de mai sus.
Sotia insista sa ii dau acel acord, ca fiind cetatean strain sa fie sigura ca nu ii voi face probleme cand ar vrea sa iasa cu copilul din tara. I-am comunicat ca sunt de acord, dar punctual, sa stiu pe ce perioada si unde. A inceput sa se enerveze ca nu vrea sa se simta ca intr-o inchisoare in Romania, ca vrea sa se simta libera, etc si i-am explicat ca ea poate pleca oricand, stau eu cu cel mic pana se intoarce si ca partea cu libertatea nu mai este aceeasi de cand s-a maritat si are copil. Este inlocuita de responsabilitati fata de cel mic.
Avocatul ei ma ameninta ca daca ajungem in tribunal, poate ca prin ORDONANTA PREZIDENTIALA sa suplineasca acordul meu de a parasi teritoriul tarii si practic sa poate pleca oricand si oriunde cu copilul fara sa imi comunice.
Ma ameninta ca programul meu de vizita va fi restrans pentru ca nu m-am interesat de copil de cand a parasit domiciliul. Eu am facut cereri la Politie, Protectia Copilului, inclusiv Consulatul Rus (sotia si copilul au cetatenie rusa, copilul insa are si romana) si am primit raspuns standard ca au verificat,insa datele lor personale nu mi le pot comunica. Cei de la Politie au mentionat ca doar instantelor judecatoresti la cererea lor. Datorita situatie financiare proaste in care m-a lasat sotia ( ea isi gasise loc de munca, eu fusesem disponibilizat) si a creditelor ( pe care a refuzat sa le plateasca, ca asta e treaba barbatului), nu am putut recurge pana in prezent la o instanta judecatoreasca. In afara de asta, nu raspunde la telefon sau pe messanger decat cand vrea ea, deci cum sa pot sa dau de copil, nici la telefon nu mi-l da cand il cer, pe diverse motive: este in baie, este cu baietii la joaca, s.a.m.d.
Doresc si eu sa stiu daca ma puteti ajuta, cat de reale pot fi aceste amenintari.
Imi dau seama ca suntem la ultima negociere si se incearca un joc dur, sa ma faca sa cedez ca sa-i semnez acel acord de parasire a tarii pe perioada de 3 ani, lucru care nu se va intampla conform celor care m-au sfatuit pe acest forum.
Multumesc inca o data anticipat pentru ajutor, chiar imi sunt utile sfaturile dumneavoastra!