avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna ziua.
Ce se intampla cu persoanele juridice care n-au apucat sa depuna cerere de restituire a taxei auto conf. O.U.G. 52/2017, pentru toate autovehiculele incepand din 2007 si pana in 2017, in termenul prevazut de O.U.G. 52/2017? Pentru a avea castig de cauza in instanta, trebuie indeplinita vreo procedura prealabila la ANAF? In sensul de a depune cerere la ANAF, iar in caz de refuz, ulterior actionat in instanta?

Mentionez faptul ca, am aflat chiar in ultima zi de depunere de posibilitatea aceasta, iar in baza unei evidente primite de la Primarie (incompleta) am reusit sa depun un numar de 27 de cereri dintre care au fost aprobate doar 11. Ulterior, am inceput sa scot din contabilitate absolut toate chitantele prin care am achitat taxe auto incepand din 2007-2017. Ce pot sa fac cu restul in aceasta situatie? Mi-e greu sa cred ca nu se poate face nimic, ori instanta sa-ti respinga ca inadmisibil din moment ce au fost declarate neconstitutionale aceste taxe.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2019
Alina0688, utilizator
Cel mai recent răspuns: costel5 , utilizator 20:53, 29 Mai 2019
Luați legătura cu un avocat specializat pe recuperări taxa auto
Luați legătura cu un avocat specializat pe recuperări taxa auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de restituirea taxei auto de prima inmatriculare oumata oumata Buna ziua, Apelez la dumneavoastra pentru o parere/mai multe pareri legata/e de urmatoare situatie. In 2012 am achizitionat o masina din strainatate, am ... (vezi toată discuția)
Refux restituire taxa prima inmatriculare miki72 miki72 Buna ziua! Am primit acasa \'\'Decizia de respingere a cererii de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule,taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare pepystef pepystef Pentru recuperare taxa am nevoie de copie talon inmatricularepe care nu-l mai am deoarece am vandut autovehiculul. Detin copie carte si copie chitanta . Cum ... (vezi toată discuția)