avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După ce am luat credit pentru a cumpăra o mașină, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După ce am luat credit pentru a cumpăra o mașină, concubinul meu și-a schimbat total, în rău, atitudinea față de mine. Ne-am separat, dar mașina e pe numele lui și nu vrea să-mi restituie banii. Ce aș putea să fac?

În luna iunie 2018, după o relație de 8 luni de cunoaștere, am ales să fiu alături de un bărbat pentru a întemeia o familie. Totul a decurs frumos, a avut comportament adecvat, etc..., etc. În luna septembrie 2018, deci după 3 luni de relație de concubinaj, fiindu-ne necesară o mașină, m-am angrenat într-un împrumut bancar și, astfel am cumpărat mașina. Banii din bancă i-am primit într-o zi de marți și joi am cumpărat mașina. Acum îmi dau seama că greșeala pe care am făcut-o a fost înscrierea mașinii pe numele concubinului. După acest eveniment concubinul meu și-a schimbat total atitudinea față de mine - amenințări, bătăi, etc. Am decis să ne ,,despărțim,, și, l-am rugat să-mi restituie banii de pe mașină. Nici nu concepe și nici să recunoască gestul meu de îmbunătățire a conviețuirii noaste.
Aș dori să știu, prin proces am șanse să -mi recuperez banii? Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile acordate!
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs in persoana ati pus in mana vanzatorului banii pt achizitia vehiculului?!?
Daca vanzatorul este gata sa depuna marturie cum ca dvs ati platit din banii dvs vehiculul atunci situatia se poate califica de, citez dl avocat Adalbert Gabriel Gazdovici: "un imprumut prezumat de la doamna la concubin".
Ati putea introduce o cerere de partaj (pentru impartirea bunului cumparat impreuna). Ati mai putea introduce o actiune de stabilire a termenului de restituire a imprumutului (art. 2162 noul cod civil), daca se respinge, atunci o actiune in baza imbogatirii fara justa cauza
Inteleg ca masina este inregistrata pe numele concubinului (probabil dvs nu aveti permis), dar...
actul de vânzare-cumparare pe numele cui este ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere aveti sanse.
Formulati actiune de partaj, solicitati cota de 100% si sa vi se atribuie autovehiculul in lot.
Mergeti la un avocat bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma cu ceva timp, în schimbul unei sume de ... Iulia.Harry Iulia.Harry Bună ziua! În urma cu ceva timp, în schimbul unei sume de bani s\'a lăsat garanție un autoturism împreună cu toate documentele mașinii. Nu s\'a făcut ... (vezi toată discuția)
Partaj cu atribuire andi58 andi58 Buna ziua , am nevoie disperata de ajutor Am locuit in concubinaj cu cineva timp de aproxim 12 ani,timp in care am cumparat casa la legea 112 ,pe numele ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)