Bună ziua! În urma cu ceva timp, în schimbul unei sume de bani s'a lăsat garanție un autoturism împreună cu toate documentele mașinii. Nu s'a făcut nici un contract scris, persoanele în cauza se cunoșteau, iar când s'a dorit restituirea împrumutului, respectivul nu a mai dorit sa dea mașina înapoi. Acum bineînțeles că proprietarului ii vin amenzi de circulație și impozite de plătit. Mașina nu se poate scoate de la finanțe deoarece are sechestru și nici nu se poate radia neavând actele. Exista vreo cale de a recupera mașina sau măcar sa se transcrie în vreun fel?
Mulțumesc!
Buna seara, situatia dvs este destul de complexa pentru a fi analizata in lipsa stidiului actelor. De ce este masina sub sechestru daca nu exosta contract de garantie? Cand s-a facut intelegerea verbala? Care sunt motivele nerestituirii? Exista contract de imprumut scris/martori, etc. Este necesara consultanta juridica din partea unui avocat.
Fara CIV, talon si autovehicul puteti face doar doua lucruri: Il puteti chema in judecata cerand instantei sa-l oblige sa va restituie autovehiculul si amenzile platite pentru el (impozitul e treba d-voastra) daca aveti dovezi, martori eventual, prin care sa d0vediti ca vehiculul era la el cand s-a aplicat amenda. Daca aveti autovehiculul puteti declara CIV si talon pierdute si le puteti reface.
Daca autovehiculul e parcat in strada puteti pur si simplu sa mergeti sa-l luati cu o platforma pentru ca e inca bunul d-voastra.
Masina este sub sechestru în urma unor popriri. Când s'a făcut înțelegerea, mașina era nefuncționala, necesitând înlocuire motor. Respectivul a reparat'o între timp și nu a mai vrut sa o restituie. Contract nu exista, dar martori din ce știu sunt.
@Adalbert Gabriel Gazdovici
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Dar anularea poliței RCA și ITP se poate face?
Revin către dvs, între timp, masina a ajuns la al 3 le-a cumpărător, acesta primind de la asa zisul vânzător un fiscal fals, care a fost depistat abia la politie, după ce a fost înregistrat la finanțe. S'a făcut plângere la politie, se cercetează din ianuarie 2023, proprietarul din acte nici pana acum nu a fost chemat pt declarații, dar în schimb a luat legătura cu pers la care este auto acum și i-a propus sa ii plătească valoarea auto pe care acesta a plătit-o, în speranța că se va termina toată nebunia asta dar nu prea a fost de acord. Ar putea face ceva proprietarul de drept al mașinii în afara de a merge în parcare și a-și lua mașina înapoi? Mulțumesc frumos pt toate lămuririle
Vanzare autoturism
QED
Buna ziua,
Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru auto
SilvianD
Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat ... (vezi toată discuția)