avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot renunta la mandatul de cenzor la un ONG?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot renunta la mandatul de cenzor la un ONG?

Am fost numita de catre o asociatie presedintele comisiei de cenzori fara a cunoaste foarte bine activitatea pe care o vor desfasura cei din asociatie. Ulterior am aflat ca acesti asociati au aplicat programe pentru accesarea fondurilor europene, dar nu sunt seriosi si as vrea sa revoc acest mandat. Deocamdata nu am semnat niciun contract, insa ei deja au obtinut fonduri de 1000000 euro pentru niste activitati in agricultura. Pur si simplu nu semnez contractul, dar nu raspund pentru ca au accesat fondurile alea fiind mentionata o comisie de cenzori la care eu am fost presedinte?
Contractul de cenzorat este un contract de mandat. Astfel ca puteti sa renuntati la el. Doriti sa renuntati si la functia de cenzor sau doar la cea de presedinte a comisiei?

Nu ati semnat niciun contract de cenzorat?

In contract se stabilesc care sunt obligatiile dumneavoastra in calitate de cenzor, practic, de supraveghere totala a activitatii societatii, de a solicita rapoarte lunare de la societate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal să fie membri ai comitetului executiv al asociației, cenzorul, administratorul și contabila ? ionica1980 ionica1980 Este legal ca într-o Asociație de Proprietari să facă parte din Comitetul Executiv următoarele persoane: Cenzorul, Administratorul și Contabila ? În ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare daune sandy461229 sandy461229 Caz particular: O asociatie de proprietari a unei scari de bloc din Bucuresti functioneaza de multi ani de zile fara cenzor si cu un presedinte ales \"pe ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)