avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere absente nemotivate

Conform art.268 alin. 1 din Codul Muncii sanctiunea disciplinara trebuie emisa in termen de 30 zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare,dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

In cazul in care am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu de 2 ani ce pot face ? Cunosc procedura de concediere dar nu stiu cum sa fac in privinta termenului.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:11, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Imi cer scuze, dar nu va inteleg : cum nu s- a prezentat de 2 ani ?:stunned:
Temenul se refera la data savarsirii faptei : daca acum nu este la serviciu, nu inseamna ca este in abatere ? Desfaceti- i contractul de munca cu data de azi !!! Este o zi de la data savarsirii faptei, avand in vedere ca absenta nemotivata este o abatere de serviciu continua.:D=D>:magic:
Acum sincer vorbind asta nu e absenta nemotivata, mai degraba cum spune romanul: " si- a luat campii". Am glumit fireste.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Poate ne dati mai multe detalii.
Nu cred ca intelege nimeni ........... cum nu s-a prezentat la servici 2 ani si dvs. nu ati facut nimic.
Excelenta povestea! =D>=D>
Mie mi s-a intamplat sa nu se observe 3 luni (absentul si-a "luat campii" la capsuni, in Spania, si nu s-a observat fiind multi angajati, schimbare de sefi si de inspectori RU, ne-a scapat) asa ca inteleg ca se poate intampla! Insa tot mi se pare foarte-foarte amuzant :happy:
Lasand gluma la o parte:
Nu aveti nici o problema cu cele 6 luni, intrucat, cum zicea si dl. Zaharia, el este absent si azi, iar abaterea disciplinara este ... continua.
Insa, in nici un caz sa nu il concediati cu data de azi, fara convocare la cercetarea disciplinara! (legea este si ea, hilara, cand o aplicam acestui caz).
Important este ca seful lui direct sa faca un referat de sesizare pe care sa il inregistrati cu data de azi (cele 30 de zile curg de la data cand conducerea unitatii a aflat, recte data inregistrarii), trimiteti (posta, cu confirmare de primire) convocatorul la ultima adresa cunoscuta pentru cercetarea disciplinara peste (zic eu) 15 zile, el nu va veni, convocatorul dvs. se va intoarce nepredat cu un motiv, si la data stabilita veti desface cim.
spor!
p.s. ce buna ar fi o institutie juridica a demisiei tacite, dupa1 an, un an jumate de absente nemotivate...
p.s. 2 @bogdan99: multumesc ca mi-ati inveselit ziua!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
Eu sunt curioasa daca...l-ati platit in acesti 2 ani?:stunned:...
glumeam, pp ca ati facut decizie de suspendare pe perioada cercetarii disciplinare sau nu l-ati pontat.:">
Cu siguranta nu au pontat si platit (daca ar fi asa vin si eu cu macar jumatate de norma :thumbup:)

Alte discuții în legătură

Revisal absente nemotivate MariaRamona MariaRamona Daca unui salariat i-am facut decizie de incetare a contractului de munca pentru abatere disciplinara cum procedez daca are absente nemotivate? Fac o alta ... (vezi toată discuția)
Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca rusalim rusalim Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu? (vezi toată discuția)