avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoastere certificat casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoastere certificat casatorie

Buna,

As dori sa stiu ce ar trebui facut pentru ca un certificat de casatorie eliberat in Romania sa fie valid/valabil/recunoscut de autoritati internationale (in alte tari).
Trebuie sa aiba apostila ?
Este suficienta apostila de la Prefectura orasului sau trebuie ceva mai special prin alte parti, pe la alte autoritati ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adirotaru , utilizator 08:09, 24 Mai 2006
Un act emis de autoritatile romane se apostileaza pentru a fi valabile in tarile membre ale conventiei. In situatia dvs derpinde unde anume doriti sa folositi certificatul de casatorie.
Multumesc pentru raspuns.
Ca sa fiu mai exact, certificatul trebuie sa-mi fie de folos la Serviciul de Stare Civila si la schimbarea pasaportului sotiei (in tara la ea).
In urma schimbarii numelui trebuie sa-si schimbe si pasaportul ...si de asemenea trebuie sa fie trecuta si la starea civila ca si casatorita (sa fie luata in avidenta) .
Tinand cont de cele mentionate mai sus ...este suficienta doar o apostilare de la prefectura orasului sau trebuie ceva mai special ?

Multumesc.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in strainatate elenar22 elenar22 buna ziua am si eu o intrebare: in aprilie vin in tara pentru a lua certificatul de celibat necesar pentru a ma casatori cu un cetatean maltez in malta!am ... (vezi toată discuția)
Duplicat si apostila certificat de nastere tip vechi Ivan81 Ivan81 Buna seara! Am nevoie de certificatul de nastere (tip vechi) apostilat, pentru depunearea dosarului de cetatenie in alta tara. Sunt nascuta in Bucuresti dar ... (vezi toată discuția)
Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)