avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de bloc

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Pe data de 12 mai au fost asa zise alegeri pt.comitetul blocului.Sau pus intre ei in functii(eu am fost la politie si l_am reclamat pe administrator si contabila ca ma fura am dus si dovezi care sa ateste ca ma fura). Au pus o presedinta de bloc care imi arunca mie pe pervazurile geamurilor mizerie,gandaci morti etc.si la care a fost Sanepidul la ea de 2_a ori.Eu sint obligat sa platesc asa zisul comitet care a fost ales ilegal mai ales pe presedinta blocului?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mircea Cojocaru , utilizator 20:10, 31 Mai 2019
Buna Ziua!
Cititi legea 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si
administrarea condominiilor, vedeti ce articole, ce prevederi sunt incalcate si actionati conform dispozitiilor din cuprins.
Daca la nivelul asociatiei nu puteti discuta cu nimeni puteti merge la primarie-compartiment specializat, pentru a depune plangere.
Nici acolo nu se iau masuri...actionati in instanta asociatia, conducerea.
Nu ar strica si o discutie cu un avocat...
Art. 52 din Legea nr. 196/2018 care reglementeaza asociatiile de proprietari si locatari va da dreptul sa atacati in justitie orice hotarare a asociatiei pe care o considerati nelegala. Atacarea in justitie nu suspenda insa executarea hotararii decat daca judecatorul dispune astfel prin incheiere.
Politia nu are nici o treaba cu problemele descrise de d-voastra afara de delapidare, daca e cazul.
art. 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
Cum probati ca respectivii au fost alesi ilegal ?
Cum probati ca sunteti furat de catre administrator si contabila ?
Conform legii trebuie sa fie la sedinta jumatate+1 din proprietari nu din locatari.Aici a fost o singura sedinta,nu doua.Am demonstrat la politie cu actele semnate de ei.

ynocentta a scris:

Cum probati ca respectivii au fost alesi ilegal ?
Cum probati ca sunteti furat de catre administrator si contabila ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este obligat să plătească țeava de gaze de la parter la etajul 10 ? aecobob aecobob Bună ziua Președintele asociației a cerut Adunării Generale să voteze montarea țevilor de gaze pe scări(pentru eventuala montării de centrale termice ... (vezi toată discuția)
Contestare liste intretinere poplexandru poplexandru buna seara, am contestat listele de întreținere din 2019 pana în prezent, mai 2021, nu am primit nici un răspuns. de 7 luni nu am achitata cotele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa aflu daca sunt obligata sa platesc contravaloarea ... Ana23rom Ana23rom Buna ziua, doresc sa aflu daca sunt obligata sa platesc contravaloarea unor *imbunatatiri* pe care nu le doresc si de care nu am nevoie ca de ex: instalarea ... (vezi toată discuția)