avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, doresc sa aflu daca sunt obligata sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, doresc sa aflu daca sunt obligata sa platesc contravaloarea ...

Buna ziua, doresc sa aflu daca sunt obligata sa platesc contravaloarea unor *imbunatatiri* pe care nu le doresc si de care nu am nevoie ca de ex: instalarea camerelor de supraveghere in incinta si la intrarea in bloc, poarta de acces in curtea blocului, robinet pentru spalare masini, in conditiile in care nu detin vreun loc de parcare. Sunt obligata sa achit aceste lucruri si ce as putea face in acest sens? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:28, 27 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au fost hotarite legal, de cel putin 2/3 dintre membrii asociatiei de proprietari (numar total, nu prezenti la sedinta) , in adunarea generala (art. 51) sunteti obligata. Puteti doar cere copii dupa documentele care atesta legalitatea hotaririlor, in baza art. 28 din legea 196/2018. Ca sa nu platiti, chiar in cazul ilegalitatii hotaririlor, nu aveti decit calea instantei, care atesta acest lucru, ca acele AG au consfiintit ceva ilegal.
Articolul 52 (1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.
(2)Actionarea in justitie in conformitate cu prevederile alin. (1) nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viata in imobile de locuit in comun obliga la respectarea hotararilor adoptate de majoritatea proprietarilor
Asociatia de proprietari detine obligatia sa repartizeze costuri individuale functie de beneficiari
daca dv nu detineti loc de parcare si nici bun mobil,legal,nu vi se poate impune la plata c/v loc parcare,cv consum lunar apa spalare masini

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa aflu dacă președintele unei asociații de proprietari ... emiliabenga emiliabenga Doresc sa aflu dacă președintele unei Asociații de Proprietari poate refuza semnarea unui acord de debransare la Termoenergetica pe motiv ca intr-o Adunare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un membru al asociației de proprietari a dat in judecată ... suciuiulia suciuiulia Buna ziua, Un membru al asociației de proprietari a dat in judecată asociația, contestând alegerea președintelui de către adunarea generală a ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua.Am si eu o intrebare.Pe data de 12 mai au fost asa zise alegeri pt.comitetul blocului.Sau pus intre ei in functii(eu am fost la politie si l_am ... (vezi toată discuția)