avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Un membru al asociației de proprietari a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Un membru al asociației de proprietari a dat in judecată ...

Buna ziua,
Un membru al asociației de proprietari a dat in judecată asociația, contestând alegerea președintelui de către adunarea generală a proprietarilor.
Adunarea generală a hotărât angajarea unui avocat pentru a apăra dreptul președintelui ales. S-a votat cu majoritate simpla strângerea unui fond juridic pentru plata avocatului.
Întrebarea mea este: sunt obligată sa plătesc acest fond, in condițiile in care nu consider ca aceasta problema-adică faptul ca un membru al asociației nu este de acord cu alegerea făcută pentru postul de președinte al asociației- trebuie rezolvată la judecătorie.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:39, 8 Februarie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este hotarire AG, trebuie sa platiti. Daca nu doriti sa platiti, considerind hotarirea ilegala, trebuie sa obtineti hotarire judecatoreasca in acest sens, ca sa nu platiti. Pina obtineti hotarirea suportati plata.
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
latka, moderator
Plus ca o sa recuparati suma platita catre avocat si celelalte cheltuieli judiciare de la locatarul in cauza. Asta daca o sa castigati procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare alegere presedinte tiztiz tiztiz Buna ziua, In urma unei Adunari Generale s-a votat un nou presedinte si un nou Comitet Executiv. Dupa doua zile fostul presedinte a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! dintr-o asociație formata din 380 familii, la prima ... Alin23091991 Alin23091991 Buna ziua ! Dintr-o asociație formata din 380 familii, la prima ședință AG au participat 30 drept urmare a fost programata o alta ședința AG peste 2 ... (vezi toată discuția)