avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare-cumparare

Va rog sa-mi spuneti daca un antecontract vanzare-cumparare poate fi anulat. Parintii mei au semnat un antecontract, in calitate de vanzatori, in care nu s-au stipulat toate conditiile, urmand ca acestea sa se specifice in contractul final. Acum nu se mai intelege cu cumparatorii, acestia nemaivrand sa respecte ceea ce s-a discutat. Antecontractul s-a semnat la notar, parintii mei au primit jumatate din bani, si se specifica faptul ca trebuie sa semneze contractul pana pe data de 30 noiembrie, in caz contrar cel care se razgandeste trebuie sa plateasca indoit suma. Ce se poate face pentru a anula antecontractul?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:03, 25 Noiembrie 2009
Pentru a se solicta anularea antyecontractului trebuie sa existe un viciu de consiimtamint sau o alta cauza de ineficacitate a contractului.
Daca in antecontract se prevede pretul bunului imobil, iar cumparatorii nu-l mai repecta(adica vor mai putin), prezentati-va la notar in ziua hotararta, iar in ziua respectiva intocmiti un act notarial, in care aratati faptul ca vanzarea nu a mai fost incheiata din culpa cumparatorilor, si notificati-le ca in aceste conditii antecontractul inceteaza, returnand suma primita.
Notarul le-a spus parintilor mei ca toate clauzele se specifica in contractul final: este vorba de doua case, in aceeasi curte, iar una ar fi trebuit sa ramana in posesia bunicii mele, pana la deces, abia apoi sa intre in posesia cumparatorilor; acestia ar fi trebuit sa aiba grija de bunica mea... Nici nu s-a semnat bine antecontractul, si cumparatorii si-au schimbat complet atitudinea fata de batrana. Cum se procedeaza in mod normal? Ar fi trebuit sa se specifice totul in antecontract? Care e diferenta intre un contract si un antecontract?
buna ziua!
prin acel antecontract s-a rezervat in favoarea cuiva un dr de habiatie viagera, sau un dr de uzufruct viager?
nu dati toate detaliile, si nu prea va putem ajuta.
ce nu se respecta?
Imi cer scuze, nu am avut niciodata de-a face cu chestiuni juridice, din cauza asta probabil nu ma exprim cum trebuie. In antecontract nu se specifica decat faptul ca cele 2 case vor intra in posesia cumparatorilor incepand cu data de 30nov, cand se va semna contractul. Parintilor mei li s-a spus ca abia atunci vor include in contract si faptul ca intr-una dintre case va ramane bunica, pana in momentul decesului, ca o vor ingriji, ca jumatate din vie ii ramane bunicii pana la moarte etc, si ca acesta este doar un antecontract, pentru ca parintii mei sa nu se razgandeasca si sa vanda casele altcuiva. Parintii mei ii cunosteau dinainte pe cumparatori si au mers pe incredere; acum insa, dupa ce acest antecontract s-a semnat, s-a schimbat radical atitudinea cumparatorilor : dupa ce s-au rugat jumatate de an de ai mei sa vanda, acum nu mai vor sa aiba grija de batrana si nici sa treaca in contractul final ca nu vor beneficia de jumatate din vie. Au spus ca ei nu muncesc pentru altii. Tot ce v-am relatat doar s-a discutat; nu este nimic negru pe alb, cu exceptia acelui antecontract. Exista martori care au asistat la discutiile dinaintea semnarii antecontractului, cand cumparatorii promiteau (doar verbal, ce-i drept) ceea ce v-am relatat mai sus.

Alte discuții în legătură

Legalitate contract habitatie sub semnatura privata andoris andoris buna ziua! sunt noua pe acest forum si vreau sa stiu daca un contract habitatie imobil semnat si scris \'\'de mana\'\' intre parti , fara sa fie in fata unui ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare cumparare danocs danocs Buna ziua, In situatia incheierii unui antecontract, neautentic, in care cumparatorii dupa ce au obtinut semnatura unei persoane de 73 de ani, au antedatat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager ioana8512 ioana8512 Prietenul meu a facut in anul 2006 un contract de intretinere cu uzufuct viager cu o matusa. Imobilul a fost dobandit de matusa vaduva. Matusa are ... (vezi toată discuția)