avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare antecontract vanzare cumparare

Buna ziua,
In situatia incheierii unui antecontract, neautentic, in care cumparatorii dupa ce au obtinut semnatura unei persoane de 73 de ani, au antedatat contractul, si au specficat ca au platit pretul fara sa plateasca nimic. Exista martori care au vazut cand persoana a fost urcata in masina, de cumparatori si dusa sa semneze actul. I-au promis verbal ca cedarea proprietatii se va face cu clauza de uzufruct viager, au luat-o pe aceasta doamna, au dus-o in casa unui avocat si au pus-o sa semneze. I-au citit antecontractul in limbajul pe care dansa nu l-a inteles, si desi doamna a zis sa o lase o zi sa-l citeasca, ei au zis ca trebuie imediat, au facut presiuni verbale si dansa, a semnat, acestia "spunandu-i ca nu are valoare nici la toaleta".
Nu i-au dat nici un exemplar, decat dupa 3 zile timp in care au mers la sora ei, invalida si au fortat-o verbal, spunandu-i ca au fost trimisi de bunica sa semneze pentru teren (sora batranei are un teren langa casa acestei doamne). Aceasta , netransportabila, invalida la pat de 3 ani, a semnat, crezand ca este pentru binele surorii ei. Ca dupa trei zile cand au primit totusi actul, batranele sa constate ca in act nu scrie nimic de clauza viagera, si nimic de intretinere, si mai ales s-au trezit ca au semnat pentru o suma destul de mare de bani. Ce se poate face pentru a anula antecontractul. "Cumparatorii" au solicitat ca instanta sa se pronunte ca act vanzare cumparare. Nu se spune nimic de faptul ca batrana a avut un sot decedat de doi ani, dupa care nu s-a facut succesiunea, avand si un imobil pe teren construit in timpul casatoriei.
Putem dovedi cu martori aceste intamplari, dar nu avem martori care au asistat la semnarea actului, acesta fiind scris la computer, are trei pagini si semnat doar pe ultima pagina. Cumparatorii lau antedatat cu aproape 1 an in urma.
Va multumesc pentru ajutor
Parerea mea este ca faptele ar putea fi dovedite. Martorii sa declare ceea ce au vazut, se poate constata si antedatarea contractului , printr- o expertiza a actului,. daca se impune neaparat, declaratia celor 2 batrane ( una invalida, se pot trage usor concluzii datorita acestui aspect) , lipsa pretului .
Acest antcontract e nul absolut.(cauza ce poate fi invocata oricand in fata instantei de judecata , in vederea desfiintarii actului )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Vanzare dubioasa... gigelas gigelas Buna seara, -O batrana,a fost sfatuita de catre o vecina,sa-i vanda apartamentul,intrucat ea va avea grija de dansa. Vecina,a dus batrana la notar,dar in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare vasilevasile vasilevasile Va rog sa-mi spuneti daca un antecontract vanzare-cumparare poate fi anulat. Parintii mei au semnat un antecontract, in calitate de vanzatori, in care nu s-au ... (vezi toată discuția)