avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabularea dreptului de trecere/servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabularea dreptului de trecere/servitute

Am dobandit, in anul 2003, un teren la care accesul se face pe un drum de servitute peroprietatea unui vecim afla mai in spate, fata de terenul meu. Odata cu cumpararea terenului, de la vanzatorul X, am primit drept de servitute de la proprietarul Y, aflat mai in spate si care avea in proprietate si drumul de servitute,
NU am intabulat, la vremea respectiva, in cartea funciara acest drept...
Proprietarul Y isi vinde terenul lui Z....acesta moare intre timp, si acum, cei doi fii/mostenitori ai acestuia imi solicita sa le dau 60 mp. din terenul meu(aflati la gramita dintre noi) ca despagubire pentru intabularea (acum) a drepului meu de trecere...
De aici am doua intrebari :
- pot face acum intabularea dreptului de trecere, pe baza actului de vanzare - cumparare din 2003 (proprietarul Y traieste ?
- ce document, mentiune,etc. trebuie facut odata cu transferul celor 60 mp. catre vecinii mostenitori ai lui Z, pentru a fi luat in considerare de OCPI si intabulat dreptul meu de trecere ?

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)
Actul juridic iti dovedeste proprietatea sau se poate si fara? ca altora nu le pasa de el claudia_koteles claudia_koteles Buna la toti utilizatorii, -cine stie raspunsul la problema ca instanta.... :(( - daca am cumparat in 1982 prin act autentificat o casa cu nr. x si teren ... (vezi toată discuția)