avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna ziua
Nu ma pricep prea bine la legi si de aceea am intrat aici ca sa expun o problema pe care o are sora mea.
Sora mea si cu verisoara ei au cumparat casa bunicilor, jumatate sora si jumatate verisoara, fiecare cu cadastrul ei. Intre timp au aparut neintelegeri si sora mea a hotarat sa delimiteze jumatatea ei cu un gard. Acum verisoara vrea sa vanda partea ei unor oameni mai putin educati. Sora mea ar vrea sa cumpere partea cealalta pentru a salva totusi tot terenul fiind vorba si de o datorie morala . Exista cumva vreo prevedere in legea evictiunii ca prioritate au vecinii (respectiv sora mea) in fata persoanelor straine?
Multumesc!!!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2019
carmen2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen2011 , utilizator 11:34, 3 Iunie 2019
Deci intre timp m am mai documentat si se numeste dreptul de preemtiune..si s ar aplica numai la terenurile extravilane , nu si intravilane..este corect?

carmen2011 a scris:

Buna ziua
Nu ma pricep prea bine la legi si de aceea am intrat aici ca sa expun o problema pe care o are sora mea.
Sora mea si cu verisoara ei au cumparat casa bunicilor, jumatate sora si jumatate verisoara, fiecare cu cadastrul ei. Intre timp au aparut neintelegeri si sora mea a hotarat sa delimiteze jumatatea ei cu un gard. Acum verisoara vrea sa vanda partea ei unor oameni mai putin educati. Sora mea ar vrea sa cumpere partea cealalta pentru a salva totusi tot terenul fiind vorba si de o datorie morala . Exista cumva vreo prevedere in legea evictiunii ca prioritate au vecinii (respectiv sora mea) in fata persoanelor straine?
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumătate intravilan, jumătate extravilan ilione ilione Bună ziua! Am o parcelă de 200 mp cadastrata. Vreau să o vând/donez vecinului meu care este și var primar. Întrebarea este dacă pot, în condiții în ... (vezi toată discuția)
Drept preemtiune cumparare teren intravilan anapopescu23 anapopescu23 Buna ziua, Detin la tara o curte de 1000 mp. Din ei, 275 mp sunt ai verisoarei mele, obtinuti prin vanzare-cumparare de la tatal meu (restul sunt ai mei in ... (vezi toată discuția)
Terenuri inversate alexeflorin alexeflorin Buna seara Am si eu o problema pe care o supun atentiei d-voastra ... Bunica mea a avut un teren in suprafata de 7500m patrati , iar sora ei tot 7500 m ... (vezi toată discuția)