avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucrări cu meseriaș fără contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucrări cu meseriaș fără contract

Am făcut o curățenie generala în apartament cu meseriași particulari (instalatori, zugravî, găsiți prin anunțuri publicitare cu care nu am făcut nici un contract sau alte acte, platind-ui fără a primi chitanța .După o săptămână am văzut la un robinet ca se prelinge apa , am sunat instalatorul care refuză să vină să remedieze defecțiunea. Dacă nu am făcut nici un act de garanție a lucrării cu ei pot să mai fac ceva, să îi reclam pe undeva? (ANAF venituri fără chitanțe? )
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:07, 3 Iunie 2019
Daca va reclama dumnealor la ITM pentru munca la negru* riscati dvs. o amenda de 20000 de lei pentru fiecare lucrator angajat fara forme legale. Ei risca o amenda de vrea 1500 de lei...
Calculati si decideti daca merita riscul...
Eu as cauta alt instalator sa rezolve problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)
Meseriasi neseriosi, lucrare prost facuta si neremediata adrian2656 adrian2656 Buna ziua, Am facut o lucrare de amenajare in casa, pana la finalul lucrarii am platit intreaga suma convenita, nu am solicitat chitanta si nici nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Invitatie din partea politiei locale - renovare apartament bloc Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)