avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar asigurare viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar asigurare viata

Buna ziua. Socrul meu a decedat in februarie si avea un credit la BCR. Bineinteles ca am depus dosarul pentru a obtine acea asigurare dar a fost respins. Cei de la banca au zis ca acum platesc mostenitorii. Dar succesiunea bunurilor nu a fost facuta.( adica actele pe casa si masina). soacra mea nu are din ce sa plateasca datoria. Imi puteti spune va rog ce se intampla in cazul in care nu o sa plateasca.. multumesc
Cel mai recent răspuns: Sofia955 , utilizator 19:39, 3 Iunie 2019
Cum va spus și de la Bancă, vor plăti moștenitorii datoria rămasă, în limita valorii rezultate din bunurile moștenite.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc. Dar vroiam sa stiu in cazul in care nu s.a facut succesiunea si nu se stie cui ii vor ramane bunurile ce se intampla. Si daca nu plateste nimeni ce se va intampla?
Creditorul va apela la executare silită. Executorul judecătoresc are dreptul să ceară urgentarea succesiunii. Bunurile moștenite vor fi puse sub sechestru și apoi scoase la licitație.
Care a fost motivul refuzului?
Daca nu platesc...o sa actioneze in instanta, o sa se faca succcesiunea tot prin instanta si o sa platiti in limitele mosteniri primite ( spre ex. Bunurile mostenite valoreaza 50000 de euro si datoria e de 100000...banca nu va putea vinde decat bunurile mostenite in valoare de 50000 E si o sa ramana doar cu aceasta suma, nu va pot cere dvs. sa acoperiti restul creditului din bunurile proprii)
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Mostenirea datoriilor deliastela deliastela Buna ziua. Am o problema legata de socrii mei si nu stiu cum sa procedez, mai precis daca exista o solutie legala. Pana in urma cu 7 ani am locuit impreuna ... (vezi toată discuția)
Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)
Credit bancar, titular decedat florentinabizdiga florentinabizdiga Buna tuturor. am o problema legata de un credit bancar facut de soacra-mea in 2012. A scos bani din banca 7000 lei FARA CA NOI, COPII CARE LOCIUAM CU EA SA ... (vezi toată discuția)