Buna ziua. Socrul meu a decedat in februarie si avea un credit la BCR. Bineinteles ca am depus dosarul pentru a obtine acea asigurare dar a fost respins. Cei de la banca au zis ca acum platesc mostenitorii. Dar succesiunea bunurilor nu a fost facuta.( adica actele pe casa si masina). soacra mea nu are din ce sa plateasca datoria. Imi puteti spune va rog ce se intampla in cazul in care nu o sa plateasca.. multumesc
Multumesc. Dar vroiam sa stiu in cazul in care nu s.a facut succesiunea si nu se stie cui ii vor ramane bunurile ce se intampla. Si daca nu plateste nimeni ce se va intampla?
Creditorul va apela la executare silită. Executorul judecătoresc are dreptul să ceară urgentarea succesiunii. Bunurile moștenite vor fi puse sub sechestru și apoi scoase la licitație.
Care a fost motivul refuzului?
Daca nu platesc...o sa actioneze in instanta, o sa se faca succcesiunea tot prin instanta si o sa platiti in limitele mosteniri primite ( spre ex. Bunurile mostenite valoreaza 50000 de euro si datoria e de 100000...banca nu va putea vinde decat bunurile mostenite in valoare de 50000 E si o sa ramana doar cu aceasta suma, nu va pot cere dvs. sa acoperiti restul creditului din bunurile proprii)