avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie impotriva act ad-tiv
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie impotriva act ad-tiv

Buna ziua,
In anul 2013 am formulat o contestatie impotriva unei decizii a DRV . Contestatia s-a suspendat pe durata solutionarii unui proces penal pentru fapte ce au avut legatura cu cele constatate de inspectorii vamali. In dosarul penal s-a efectuat o expertiza judiciara contabila care a stabilit valoarea obligatiilor fiscale mult mai mici, pe care le-am achitat. In dosarul penal instanta a pronuntat o ordonanta de clasare. Dosarul civil suspendat, a fost repus pe rol si s-a constatat perimarea. Intre timp DRV -ul a emis o alta decizie pentru actualizarea accesoriilor fiscale aferente TVA ramasa de plata din prima decizie. In acest moment am solicitat instantei suspendarea executarii silite si am contestat decizia pentru actualizarea accesoriilor. Am obtinut suspendarea executarii silite, insa contestatia mi-a fost respinsa (nu am primit inca hotararea). Sumele din decizia II (accesoriile) sunt foarte mari. Nu stiu cum sa actionez mai departe, motiv pentru care va solicit ajutorul. Va multumesc anticipat pentru orice sfat!
Bună ziua. Vă sfătuiesc să apelați la serviciile unui avocat, întrucât strategia dvs. depinde de mulți factori, precum motivele care au condus la clasarea cauzei penale, dar și considerentele instanței de fond asupra contestației dvs. Opinia personală ar fi de a merge mai departe, în sensul exercitării căii de atac împotriva Sentinței pronunțate, fiindcă nu aveți nimic de pierdut. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Multumesc mult! Oricum voi ataca hotararea instantei de fond pentru decizia referitoare la accesorii, insa ma intreb daca nu cumva mai pot face ceva in legatura cu prima decizie a DRV-ului (contestata si ea, insa intrerupta de penal si pentru care a intervenit perimarea). Multumiri! Cu respect!
Din păcate, din cele ce relatați, contestația împotriva deciziei inițiale s-a perimat, sens în care, dacă nu s-au adus modificări asupra acesteia, prin alt act administrativ, ați pierdut. După cum v-am spus, este necesară o lecturare atentă a actelor (decizia atacată și actele care au stat la emiterea acesteia), de către o persoană specializată, pentru a vă putea oferi o părere profesionistă. Așa, din puținele informații pe care le oferiți, nu vă putem spune decât „succes”.. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita - ce sa fac??? VictorArditti VictorArditti S-a admis incuviintarea silita si maine merg la judecatorie, nu am primit inca nici un act, doar am vazut pe portal, nici nu stiu exact despre ce e ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunicutza Bunicutza In 2005 am avut o linie de credit de la banca românească în valoare de 3000 lei.....in anul 2010 pe baza unei sentințe judecătorești sa dispus ... (vezi toată discuția)