avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazuri speciale de reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazuri speciale de reabilitare judecatoreasca

Sunt noua pe forum si am si eu o problema delicata....
Fratele meu a avut o condamnare la 3 ani de detentie pentru furt calificat din care a executat numai 7 luni, fiind eliberat pe baza de decret in aprilie 2003.
Problema este urmatoarea: el incearca acum sa obtina reabilitarea judecatoreasca inainte de termenul prevazut de lege deoarece s-a casatorit, sotia fiind rezident permanent in Canada si deci urmeaza sa plece si el fiind sponsorizat de sotie. Problema este ca guvernul canadian nu admite emigranti care au cazier chiar daca este vorba despre o persoana casatorita cu un cetatean/rezident permanent al Canadei. Pentru a i se aproba emigrarea, fratele meu trebuie sa obtina reabilitarea.
Stim ca reabilitarea se poate acorda inainte de termen numai in cazuri speciale; intrebarea mea este tocmai aceasta: poate fi considerat cazul lui unul special fiind vorba despre reintregirea familiei?
Mentionez ca fratele meu nu este recidivist si ca sotia lui nu mai are pe nimeni si nimic in tara fiind stabilita in Canada definitiv deci ea nu se mai poate intoarce in Romania.

V-as ruga ,de asemenea, daca stiti cumva in literatura de specialitate cazuri speciale de reabilitare inainte de termen, sa-mi spuneti si mie unde as putea sa le gasesc (pe internet sau in biblioteci din tara, noi fiind din Craiova).

Va multumesc mult...

Alte discuții în legătură

Casatorie in canada intre un cetatean canadian si un roman rekaagota rekaagota Buna ziua! Sunt plecata in Canada cu visa turistica, unde asi dori sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Cum se procedeza? De ce acte am nevoie? Ma voi ... (vezi toată discuția)
Ambasada canadei la bucuresti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Ma puteti ajuta sa \\"descopar\\" carui organ/institutii i se subordoneaza Ambasada Canadei la Bucuresti? Initial am crezut ca head-office-ul sunt ... (vezi toată discuția)
Divort in canada mpetrescu_35 mpetrescu_35 Buna ziua, eu si sotia mea suntem rezidenti permanenti in Canada de un an si am hotarat sa divortam. Avem un copil in varsta de 12 ani dar nu ne-am inteles in ... (vezi toată discuția)