avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ambasada Canadei la Bucuresti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ambasada Canadei la Bucuresti

Buna ziua,
Ma puteti ajuta sa "descopar" carui organ/institutii i se subordoneaza Ambasada Canadei la Bucuresti? Initial am crezut ca head-office-ul sunt cei de la Immigration office Canada, dar mi-au raspuns ca...nu sunt ei, si Ambasada Canadei de aici nu se subordoneaza lor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 15:05, 15 Septembrie 2013
Orice ambasada a unui stat se subordoneaza Ministerului de externe al acelui stat.
Ambasada Canadei din orice stat, nu numai de la Bucuresti, se subordoneaza Ministerului de exterene al Canadei.
Va multumesc pt ajutor. As dori sa va mai intreb ceva: sesizarile la Ministerul de externe le pot face si eu, ca cetatean ro, sau sunt mai bine "primite" daca vin din partea unui cetatean canadian?
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
ralu_k79, utilizator
Depinde de felul sesizarii si de interesul celui care o face.
Sunt prea putine date ca sa-mi dau cu parerea in acest sens, dar daca dvs. ca cetatean roman vreti sa sezati Ministerul de externe al Canadei cu o problema ce este strict particulara, puteti s-o faceti, dar daca este problema unui cetatean canadian, ar fi bine s-o faca personal.
Sotul meu este cetatean canadian, ne-am casatorit in 2011. Cei de la Ambasada mi-au respins in nenumarate randuri viza pt vizitator ( cu motivatii demne de desene animate, as putea adauga: nu am bani de bilet de avion).
Sotul a venit in Ro, a solicitat o intrevedere cu consului Cdn, ne-au confirmat ora, dar ajunsi acolo, ofiterul Ro ne-a spus ca nu se poate si dansul este cel caruia trb sa-i adresam orice problema am avea.
Toata situatia pleaca de la faptul ca-mi este solicitat acordul tatalui biologic pt a putea emigra cu copilul in Cdn (am Hot Jud de incredintare a copilului).
La Immigration Office in Cdn, dupa ce au citit acea Hot Jud, au spus ca nu este necesar acordul parental, si sunt libera sa emigrez cu copilul daca statul Ro imi permite.
Deci sunt in situatia in care Immigration Office spune ca pot intra in Cdn cu minorul, Ro spune ca pot iesi din tara in baza acelei Hot Jud de incredintare, dar Ambasada spune nu. Si nici nu vor sa-mi explice de ce.
Un exemplu minor: la intalnirea avuta cu ofiterul de emigrari, cand am intrebat de ce m-au respins, avand in vedere ca am facut dovada biletului de avion, al contului in banca, mi s-a raspuns ca...este o chestie matematica.
Sesizarea la care am facut referire este legata de acest acord parental, deoarece eu consider aceasta solicitare a Ambasadei ca fiind un abuz in serviciu. Dar ma intreb daca o pot face in numele meu, sau sotul este cel indreptatit s-o faca.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala pt a emigra cu copilul minor in canada ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, In urma celui de-al 3-lea proces deschis de catre fostul concubin impotriva mea,prin care solicita \\"custodia\\" copilului nostru si,mai ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)