avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Canada

Buna ziua, eu si sotia mea suntem rezidenti permanenti in Canada de un an si am hotarat sa divortam. Avem un copil in varsta de 12 ani dar nu ne-am inteles in privinta custodiei. Problema este, ca nu avem timp sa mergem in tara, in localitatea unde s-a incheiat casatoria, pt divort si nici aici in Canada la ambasada sau consulat, pentru ca locuim la o distanta apreciabila. Intrebarea este daca putem intenta divort la Curtea de aici dupa legile lor, sa hotarasca un judecator canadian cine va avea custodia copilului....sau exista alta modalitate? Suntem separati de un an dar nu avem niciun act semnat in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:57, 14 Aprilie 2011
Pentru a obitine relatii cu privire la prevederile legislatiei canadiene , trebuie sa luati legatura cu un jurist/avocat din aceasta tara.
1. puteti sa contactati un avocat din Canada pentru detalii privind procedura de divort in acel stat.
2. daca casatoria s-a oficiat in Romania , puteti divorta si aici, insa este necesar sa faceti procura speciala la consulat in Canada pentru aparatorul ales in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada intre un cetatean canadian si un roman rekaagota rekaagota Buna ziua! Sunt plecata in Canada cu visa turistica, unde asi dori sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Cum se procedeza? De ce acte am nevoie? Ma voi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am casatorit in romania cu un cetatean roman care ... Alina31! Alina31! Buna ziua, m-am casatorit in Romania cu un cetatean roman care era rezident permanent in Canda si am devenit rezidenta permanenta in Canada unde am locuit din ... (vezi toată discuția)