Am câștigat o contestație la executare iar instanța a dispus, printre altele, returnarea taxei de timbru judiciar. Cum să procedez pentru a recupera această sumă?
Am castigat un proces civil (contestatie la executare). Instanta a dispus ca dupa ramanerea definitiva a hotararii, paratul sa-mi intoarca suma executata silit, sa-mi plateasca cheltuielile de judecata si a dispus returnarea taxei de timbru in suma de 1.000 de lei achitata de mine la depunererea cererii de contestatie la executare in instanta.
Asa cum spuneam, am castigat pe fond, paratul a facut apel, pe care l-a pierdut, in concluzie s-a mentinut decizia de la fond mentionata mai sus. In urma ramanerii definitive a deciziei paratul mi-a achitat integral suma conform hotararii, mai putin taxa de timbru pe care am inteles ca urmeaza sa o recuperez de la instanta. Va rog deci sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a recupera si aceasta suma.
Bună ziua. Trebuie să obțineți o copie legalizată a hotărârii (cu mențiunea definitivă, prin respingerea apelului), cu care vă veți prezenta la direcția de taxe și impozite de care aparțineți, unde veți formula o cerere de restituire a taxei, la care veți atașa copia legalizată a hotârârii. În principiu, ar trebui ca suma de bani să vi se achite în termen de 30 zile. Vă sfătuiesc să obțineți 2 copii legalizate, iar când mergeți să depuneți cererea, să o aveți în două exemplare, din care o cerere + copia legalizată să rămână la ei, iar pe celălalt exemplar să vi se pună viză de înregistrare. În situația în care, în cele 30 zile de la data depunerii, nu vi se vor restitui banii, reveniți cu cerere în atenția directorului, cu mențiunea că veți formula plângere împotriva acestora și veți solicita daune pentru fiecare zi de întârziere. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.