Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in problema care o intampin: suntem 2 frati
In anul 2012 am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2010, pentru un teren extravilan avand titlu de propietate , unde era mentionat numele tatalui nostru ,impreuna cu mama ne-am prezentat la notar s-a facut succesiunea fara fratele meu- nu a vrut chiar asa s-a exprimat la insistentele mele si ale unui verisor ' nu vin eu cand vrei tu" S-a dezbatut aceasta mostenire in conditiile legale cu instintare , cu anunt la ziar si finalizata conform legii. Neprezentandu-se a renuntat la succesiune dupa tata.
Acum in luna mai am dezbatut succesiunea dupa mama care a decedat in 2018 ,iar azi ma trezesc cu o scrisoare recomandata de la fratele care are mentiunea de Notificare si imi cere sa avem discutii in 10 zile ,de la primirea prezentei ca eu sora lui l-am inlaturat abuziv de la partea de mostenire ce ii revenea dupa tata -si ca eu l-am prejudiciat scrie suma ... si transcrierea dreptului de propietate !? Va rog frumos si respectuos ce as putea face? aceasta notificare reprezinta o instintare ca urmeaza a face obiectul unui proces! Cu el nu doresc sa discut absolut nimic -never 8 ani la o distanta de 40 km, nu a mai vizitat-o pe mama nu l-a interesat cum traieste ,avea 75 ani cand a ramas vaduva ,, a decedat la varsta de 83 ani, doar eu i-am fost alaturi chiar greu ca lucram 3 schimburi si tot aceiasi distanta ca fratele , fara sa existe certuri efectiv eu am ignorat acest comportament,!
Va multumesc pentru timpul alocat !
Cu deosebita stima si multa consideratie :
Leanca Niculina
cata vreme fratele este major, are discernamant, a cunoscut faptul decesului tatalui si nu a inteles sa accepte mostenirea acestuia iar succesiunea s-a dezbatut cu respectarea tuturor regulior in materie, notificarea respectiva este doar o hartie.
puettei sa ii dati curs sau nu, dar nu exista sanctiune daca nu doriti.
Nu trebuie sa va faceti griji,era o problema daca declarați la succesiune ca nu aveti alți frați,în cazul dvs au fost respectate toate procedurile.Succes.
Impartire mostenire
cuziamusia
parintii mei aveau 3 propietati, cu valori aproape egale, iar noi suntem 3 frati. verbal, ne-am inteles ca fiecare frate va ramane cu o propietate. cei 2 frati ... (vezi toată discuția)