avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune parinti !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune parinti !

Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in problema care o intampin: suntem 2 frati
In anul 2012 am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2010, pentru un teren extravilan avand titlu de propietate , unde era mentionat numele tatalui nostru ,impreuna cu mama ne-am prezentat la notar s-a facut succesiunea fara fratele meu- nu a vrut chiar asa s-a exprimat la insistentele mele si ale unui verisor ' nu vin eu cand vrei tu" S-a dezbatut aceasta mostenire in conditiile legale cu instintare , cu anunt la ziar si finalizata conform legii. Neprezentandu-se a renuntat la succesiune dupa tata.
Acum in luna mai am dezbatut succesiunea dupa mama care a decedat in 2018 ,iar azi ma trezesc cu o scrisoare recomandata de la fratele care are mentiunea de Notificare si imi cere sa avem discutii in 10 zile ,de la primirea prezentei ca eu sora lui l-am inlaturat abuziv de la partea de mostenire ce ii revenea dupa tata -si ca eu l-am prejudiciat scrie suma ... si transcrierea dreptului de propietate !? Va rog frumos si respectuos ce as putea face? aceasta notificare reprezinta o instintare ca urmeaza a face obiectul unui proces! Cu el nu doresc sa discut absolut nimic -never 8 ani la o distanta de 40 km, nu a mai vizitat-o pe mama nu l-a interesat cum traieste ,avea 75 ani cand a ramas vaduva ,, a decedat la varsta de 83 ani, doar eu i-am fost alaturi chiar greu ca lucram 3 schimburi si tot aceiasi distanta ca fratele , fara sa existe certuri efectiv eu am ignorat acest comportament,!
Va multumesc pentru timpul alocat !
Cu deosebita stima si multa consideratie :
Leanca Niculina
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
nleanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: nleanca , utilizator 12:32, 4 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cata vreme fratele este major, are discernamant, a cunoscut faptul decesului tatalui si nu a inteles sa accepte mostenirea acestuia iar succesiunea s-a dezbatut cu respectarea tuturor regulior in materie, notificarea respectiva este doar o hartie.
puettei sa ii dati curs sau nu, dar nu exista sanctiune daca nu doriti.
Multumesc frumos ! O seara frumoasa si mii de multumiri !
Nu trebuie sa va faceti griji,era o problema daca declarați la succesiune ca nu aveti alți frați,în cazul dvs au fost respectate toate procedurile.Succes.
Multumesc frumos !
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar al legii 164/2014 -mama mea care a decedat nleanca nleanca buna ziua! va rog frumos si foarte respectuos daca puteti sa ma indrumati ce pot sa fac in cazul urmator: mama mea este beneficiara a legii 164/2014 cu inca ... (vezi toată discuția)
Facerea de bine.......... ALEXANDRUFL ALEXANDRUFL Stau si ma gandesc si nu-mi vine sa cred..., dar sa incep cu inceputul. Bunicii mei au decedat, bunica in 1973, bunicul in 1975. In timpul vietii acestia ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cuziamusia cuziamusia parintii mei aveau 3 propietati, cu valori aproape egale, iar noi suntem 3 frati. verbal, ne-am inteles ca fiecare frate va ramane cu o propietate. cei 2 frati ... (vezi toată discuția)