Vreau să cumpăr un teren de la o persoană fizică, dar notarul refuză să autentifice tranzacția pentru că am stabilit prețul în euro. E adevărat ce spune, că ar fi ilegal?
Doresc sa cumpăr un teren de la o persoană fizică în moneda euro, eu fiind persoană juridica ONG.
Problema e ca notarul la care dorim să încheiem tranzacția refuză tranzacția în moneda euro, ne-a zis ca e ilegal, doar în lei se poate după spusele ei. E adevărat?
Eeeee, cum ajung unii notari! Apoi, dupa ce s-ajung, mai mare dragul sa-i vezi la munca, sa-i vezi cum stiu ei sa puna secretara sa faca copy-paste textul unui act catre altul schimband cu indemanare numele si calitatea partilor! Ceva frumos!
Si daca n-au un model de act in euro? Eee, pai atunci inseamna ca actul in euro e ilegal. Atat de simplu! La fel de simplu ca si cautarea unui notar care are ceva intre urechi si n-a chiulit de la seminariile la drept civil.
Schimbati notarul.
Sunt mai multi decat ciupercile dupa ploaie.
Unii sunt de o calitate indoielnica din mai multe puncte de vedere.
Pentru a putea fi achitate taxele aferente, suma in euro, ce reprezinta valoarea tranzactiei, se transforma in lei la cursul BNR din data incheierii actului de vanzare/cumparare.