avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Interogare baza de date ANAF de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Interogare baza de date ANAF de catre banca

Buna ziua,
In Spatiul Privat Virtual ( anaf.ro ) am depistat ca o banca din Romania mi-a interogat baza de date ANAF. Eu nu am cerut acest lucru la acea banca.
Ba mai mult, am aflat ca sunt coplatitor la un credit al sotiei, fara ca eu sa stiu ( nu am semnat niciun document cu acea banca ).
Pentru faptul ca figurez ca si coplatitor la acel credit al sotiei, eu nu mai pot face un nou imprumut. Daca considerati ca este un abuz din partea bancii, cum ma puteti ajuta ?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 23:14, 4 Iunie 2019
Este normal ca banca sa faca interogari pt a verifica solvabilitatea celor care cer imprumuturi.
Cum sunteti inregistrat ca fiind coplatitor cineva a semnat contractul!!!
Erati la curent de faptul ca sotia facuse un imprumut la banca respectiva?!?
Daca da, poate ati uitat ca aceasta v-a cerut acordul.
Va trebui sa va interogati sotia, daca dvs nu ati semnat contractul inseamna ca ea a semnat in locul dvs sau a prezentat alta persona ca fiind sotul dansei.
Nu stiu daca va ajuta dar fara acordul dvs astfel de actiuni sunt ilegale (fals in acte publice), deci, motiv atat legitim cat si legal de divort.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
Demos, utilizator
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns in primul rand.
Da, stiam ca sotia acceseaza un imprumut dar nu mi-a cerut sa fiu coplatitor. Nici ea nici banca nu a solicitat acest lucru.
Cum putea banca sa accepte un coplatitor fara sa il vada in sucursala/agentie?!
Va multumesc
Nu exista nici o obligatie din partea bancii de a solicita o semnatura, ea cere beneficiarului imprumutului garantii, deci un coplatitor/garant, daca beneficiarul aduce garantii si semnatura garantului-coplatitor este data OK, banca va acorda creditul, daca nu exista garant sau semnatura nu este data, nu se elibereaza imprumutul, punct si alineat nou!!!
Nu exista obligatia/necesitatea prezentei fizice a sotului, solicitantului imprumutului i se incredinteaza contractul si cum aveti calitatea de sot o semnatura si o copie al unui act de identitate sunt suficiente.
Multumesc din nou pentru raspuns.
"Nu exista obligatia/necesitatea prezentei fizice a sotului, solicitantului imprumutului i se incredinteaza contractul si cum aveti calitatea de sot o semnatura si o copie al unui act de identitate sunt suficiente."
... sa inteleg ca banca merge pe "incredere" si accepta ca acel contract de credit sa fie adus de catre solicitant cu mentiunea ca a fost semnat de catre girant/coplatitor?! Oare banca nu trebuie sa aiba acceptul meu ca sa:
-introduca datele in sistem
-acceseze biroul de credit
- acceseze baza de date anaf pt venituri
- se preia specimenul de semnatura
Din punctul meu de vedere este un abuz pe care banca l-a facut. Repet, eu nu am intrat niciodata in vreun sediu al acelei banci. Considerand ca este un abuz, credeti ca am motive reale sa actionez in instanta institutia de credit?
Va multumesc inca odata pentru sprijin.
La intrebarea dvs, va citez: "credeti ca am motive reale sa actionez in instanta institutia de credit?" sunt obligat sa va raspund ca-mi este imposibil sa ma exprim fara sa studiez contractul de imprumut deci probele pe care ati putea sa le produceti in justitie.
Bineanteles ca daca aveti probe legale de abuz din partea bancii aveti sanse de a ataca cu succes in justitie banca.

La celelalte intrebari raspunsul este: daca sotia a furnizat datele si actele necesare nu este vina bancii.
Banca nu a mers pe incredere, ea a mers pe probele prezentate de catre o persoana avand calitatea de sotie, semnaturi contractuale sotie + dvs (contrafacuta de sotie) si actele de identitate prezentate ( banca, pt a acceda la baza de date Anaf avea nevoie de copie dupa CI -ul dvs).

In stadiul actual al studiului spetei o alta analiza se impune.
Ar fi bine sa va ganditi la consecinte!!!
Va trebui sa reclamati in justitie faptul ca banca a acceptat o semnatura falsa fara sa puteti sa demonstrati ca banca a facut falsul.
Se va pune intrebarea: Cine a facut falsul si in ce interes (cui prodest?)?!?
Banca va actiona in justitie impotriva sotiei dvs pt fals si uz de fals (atentie, se vireaza spre foarte grav).
Imprumutul va fi anulat din vina exclusiva a sotiei si se va impune/executa atat rambursarea imediata a sumei restante cat si penalitatile contractuale aferente.

Regret ca cele ce va scriu nu functioneaza in sensul pe care dvs il doriti.
Inteleg deasemenea ca va simtiti frustrat de acest abuz dar nu trebuie sa va inselati in ceea ce priveste purtatorul responsabilitatii abuzului comis !!!
In final, banca a fost abuzata in aceeas masura.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar fara stiinta unuia dintre soti teomicri teomicri buna ziua,sotul meu a facut la finele lui 2007 un imprumut la banca -persoana fizica-fara ca eu sa am habar.Acum mi-a sosit aceasta notificare de la banca ,cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara am si eu o intrebare daca am scos un credit de nevoi ... stefan_82 stefan_82 buna seara am si eu o intrebare daca am scos un credit de nevoi personale in valoare de 35 mii de lei iar eu mai am doi ani si 4 luni pina il achit mentionez ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)