buna seara am si eu o intrebare daca am scos un credit de nevoi personale in valoare de 35 mii de lei iar eu mai am doi ani si 4 luni pina il achit mentionez ca am locuit cu parintii ei aproape 3 ani ani in care am lucrat mai mult eu,din pacate anul asta am hotarat ca nu mai merge nimic intre noi si sa divortam dar sotia mea a spus ca nu vrea sa ma ajute la credit cu nici un ban ca sa demonstrez ca am bagat banii in casa lor ce pot sa fac in cazul asta ca sa platim amindoi ?mentionez ca a semnat si ea ca si coplatitor ajutatima va rog cu un sfat
Va multumesc Numele meu este Stefan
ori ii dati in judecata pt socrii pt a va recupera investitia, ori pe nevasta sa impartiti creditul( suma ramasa de plata).
Stabiliti strategia impreuna cu avocatul dvs.
Socrii pot fi actionati in instanta, va puteti raporta la un drept de creanta.
Datoriile contractate in timpul casatoriei pot fi calificate drept comune ale sotilor.
Acestea pot fi supuse partajarii, in fata instantei de judecata.
Daca ii veti actiona in instanta pe soti, instanta de judecata poate constata si pronunta existenta unui drept de creanta.
In probatiune va puteti folosi de orice mijloc de proba: de inscrisuri, martori, interogatorii, expertize de specialitate , inregistrari audio/ audio-video ca si mijloace materiale de proba.
Daca va veti raporta la imparteala imprumutului, instanta de judecata va avea in vedere suma de bani avansata catre institutia creditoare, precum si ratele care sunt restante.
( vor fi avute in vedere si sumele de bani investite la plata ratelor bancare, veniturile sotilor fiind comune).
Hotararea judecatoreasca poate fi pusa in executare , iar sotia poate fi executata silita, executarea putand fi realizata in toate formele sale, mobiliara, imobiliara, prin poprirea veniturilor salariale.( in mod simultan , sau succesiv ).