avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins furând un tricou dintr-un mall, dar am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins furând un tricou dintr-un mall, dar am scăpat pentru că mi s-a cerut mită ca să nu fie chemată poliția. Mai pot, în aceste condiții, să sune la poliție sau să-mi anunțe părinții?

Am 14 ani,Ieri după-amiază am fost într un mall din București să mi iau ceva de îmbrâcat și nu știu de ce îmi trece mie in cap să fur din magazin,țin să menționez că nu am mai furat nici o dată(de 2 ori să zicem ca am mai bâgat îm buzunar o ciocolată în supermarket) atat,dar este prima oara si ultima din care voi fura ceva,revenind aveam ghiozdanul de școală cu mine,eram la cabinele de probă,probam un tricou și l am bagat in ghiozdan,mai departe imediat cum am iesit din magazin m a luat in primire am să presupun că șeful securității magazinului (deoarece era imbracat elegant) și m a dus intr o camera unde mi a zis ca ramane intre noi,trb doar sa i dau lui si colegului sau 250 de lei(tricoul fiind doar 70 de lei) asa am facut,mi au facut o poza,mi au cerut un act de indentitate,mi au facut poza la carnetul de note și am fost lăsat să plec,intrebarea este:acum pot suna la poliție sau îmi pot suna parintii?(aveam nr de tel al parintilor in carnet)adică mă gândesc că dacă mi au cerut mită?Oricum ASTEPT RASPUNS URGENT
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 12:53, 6 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu au chemat politia, v-au luat si suma respectiva de bani desi nu aveau dreptul, sunt sanse mari sa nu depuna plangere.
Un lucru cert 100% este ca textul nu este scris de un copil de 14 ani. Punctarea evenimentelor prezentate, diectia controlata a logicii si exprimarea folosita indica faptul ca textul introdus pe net este realizat de un adult cu multa imaginatie dar si cu background juridic. Concluzia o tragi singur, draga Admin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pavelb a scris:

Un lucru cert 100% este ca textul nu este scris de un copil de 14 ani.

Oare de ce vedeți dvs. background juridic în mesajul inițial? :)

Titlul însă da, nu e pus de el. L-am modificat eu.

PS: Dislike-ul pe care l-ați primit nu e de la mine.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cand v-au luat suma de 250 de lei v-a dat o chitanta?
Persoana nu v-a prezentat nici o legitimatie? S-a prezentat?
De ce v-a mai fotografiat si v-a luat datele de identitate?
Pentru furt , se depune o plangere la politie din partea pagubitului. Numai politia avea dreptul sa va identifice . Magazinele au camere de luat vederi. Daca v-ar fi vazut cand ati furat, nu mai avea nevoie sa va fotografieze.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mare nevoie de ajutorul d-voastra Kudos Kudos Bineiteles ca daca nu faceam o porcarie nu aveam nevoie de ajutor...Asadar..sa va zic patania mea.Intr-o seara ma plimbam cu prietena mea si cu inca 2 fete ... (vezi toată discuția)
Furt din penny milan7 milan7 Buna ziua! Astăzi am fost în penny, am intrat cu ghiozdanul si am strecurat câteva produse în valoare de maxim 100 de lei. La ieșirea din magazin mi am ... (vezi toată discuția)