Am rugamintea,sa ma indrmati in urmatoarea situatie:cum si care este procedura pentru recuperarea unei creante noi, societate, catre o alta societate careia i am efectuat transport persoane(existand contract si facturi emise) prin darea de plata fara a fi nevoie de judecata...va rog sa mi spuneti si unde va trebui sa depun cererea,la domiciul firmei datornice?suma de recuperat este in jur de 9000 lei...taxa de timbru,se poate plati in localitatea noastra ?
multumesc
Ce legătura are darea în plată cu recuperarea de creanțe în speța dvs?
Pentru o clarificare de ordin conceptual, vă rog să observați că darea în plată este un contract şi mijloc de stingere a obligaţiilor prin acceptarea de către creditor, la PROPUNEREA DEBITORULUI, de a primi o altă prestaţie în locul celei pe care debitorul era obligat iniţial să o execute.
Poate vă referiți la
compensație, dacă cumva aveți datorii reciproce!
Dacă nu doriți din prima să îi dați în judecată, formulați o somație prin avocat solicitând plata debitului neachitat și penalității de întârziere; dacă nu se produc efectele dorite, procedați vă prevalați de una din următoarele variante:
-cerere de valoare redusă (eu pt aceasta optez de obicei când creanța nu depășește 10.000 lei, am contract și factură);
-ordonanță de plată precedată de somație de plată;
-acțiune în răspundere civilă contractuală.
Am spus "dare de plata" pentru ca am mai facut cu ani in urma o asemea cerere catre judecatorie,si firmei i s a "impus"efectuarea platii...
Nu avem datorii reciproce,firma respectiva a platit un timp facturile pt prestatiile noastre,si ultimile factyri au ramas neachitate...
Sa inteleg,ca singura varianta este doar judecata?
Multimesc
Cererea facuta judecătoriei a fost un proces o ordonanță de plată sau o acțiune în pretenții.Daca nu doresc să va achite de bună voie singura soluție este un proces.In mod cert confundați darea în plata cu somatie/ordonanta de plată.Pt o societate comercială este indicat sa colaborări cu un av macar cand aveti astfel de speta.
Somatie de plata
dum_ioana
daca o societate de recuperare creante a preluat o serie de creante poate introduce somatie de plata impotriva debitorilor pentru recuperarea creantelor?
a se ... (vezi toată discuția)