Un furnzor cu care lucrma din 2013 a trimit o somatie prin Ordonanta plata, cu penalitati ,daune morale etc, pentur o factura presupus neplatita de 6 luni.
Acestia nu au trimis conform procedurii prin care lucram nici o notificare pe acest sold, nici agentul care este persoana care incasa sau ridica BO nu s-a deplasat de minim 6- 7 luni.
Nimic, nici aples telefonic.
Noi am incheiat colaborarea cu dansii de atunci, dar fara a fi anuntati de vreun debit neplatit. Nu avem in toata istoria incidiente de plata cu furnizori, este corecta procedura lor?
Maine verificam si daca exista un sold corect, il vom plati (vom cere contul OP ). dar nu intelegem rostul penalitatilro in sensiul in care firma debitoare nu a depus nici un efort nici de notificare , nici de ridicare a sumei, de altfel destul de reduse.
Nici o firma de dsitributie ,inclusiv noi nu am procedat astfel, deis am avut debite cu sume mari, dar mai ales nu am omis sa notificam in mod repetat si abia apoi sa transmitem somatie(care nu era una si aceeas cu o actiune in instanta)_
Este vorba despre somație sau despre cerea de emitere a ueni ordonanțe de plată?
Procedura ordonanței de plată presupune, primo facio, în temeiul art 193 alin 1 CPC transmiterea unei somații de plată.
Mergeti la un avocat cu somatia sau cererea sa verifice daca creanta este certa, lichida, exigibila si sa-si dea seama de ce redute trebuie sa va prevalati.
Este vorba despre somație sau despre cerea de emitere a ueni ordonanțe de plată?
Procedura ordonanței de plată presupune, primo facio, în temeiul art 193 alin 1 CPC transmiterea unei somații de plată.
Mergeti la un avocat cu somatia sau cererea sa verifice daca creanta este certa, lichida, exigibila si sa-si dea seama de ce redute trebuie sa va prevalati, există metode prin care aceasta poate fi respinsa ca inadmisibilă.
Vă rog să observați că raportat la prevederile art 1523, alin 2 lit d din CPC, chiar și în lipsa notificării sale, debitorul se află de drept în întârziere, de vreme ce nu și-a executat obligația contractuală de plată.
Vom verifica creanta intai.
Este foarte posibil ca la noi sa difere suma, mai ales ca exista avize de retur si o deducere neacordata de ei(dilema din ianuarie nesolutionata de ei), deci regula numarul unu in comert este Punctaj pe fisa clienti-furnizor.
2.Trebuia sa ne cominice si modalitatea de plata ,care normal era BO sau chitanta la agent
Nu am auzit de asemenea proceduri fara notificari sau incercari recuperare .care Intotfeauna ar fi fost rezolvate cu agentul firmei, mod de lucru de 5 ani stabilit.
Daca dvs credeti ca se castiga pe asa ceva inseamna ca si noi conform contract avem zeci de mii de lei penalitati de recuperat de ani de zile si ar trebuie sa deschidem procese pe toti clientii la termen.
SUBLINIEZ ,este vorba de penalitati si daune morale sustinute in somatie , la o factura care are 3 luni de la scadenta
Noi avem dosare si executari cu zeci de somatii date care s-au inchieat nu nerecuperarea sumelor din diverse motive.
Dacă e cum spuneți, atunci creanța suferă în certitudine, ceea ce va duce la respingerea cererii.
Cu privire la punerea în întârziere ope legis, legiuitorul a reglementat-o din rațiuni de fluentizare a raporturilor comerciale însă în speță nu par a fi întrunite condițiile pt emiterea unei ordonanțe de plată.
Pentru o părere pertinentă, mergeți la avocat cu somația și înscrisurile.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand trebuie stabilit daca e somatie de plata ce precede o eventuala itnroducere a Ordonantei de plata, sau daca este direct citatie de la instanta de judecata pe procedura ordonantei.
In an doilea rand, penalitatile se solicita in baza unui contract; daca nu exsita contract, se aplica dobanda legala. Daunele morale pica...trebuie sa dovedeasca un prejudiciu; au introdus daunele morale pt a va speria probabil.
Somatie de plata
Silviuvox
Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)