avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate administrator

Bună ziua, mulțumesc pentru răspunsuri! Am făcut sesizări la primărie, primăria mi-a răspuns că i-a învitat acolo cu documentele, aceștia nu s-au prezentat, primăria spune că a fost sesizată poliția și să așteptăm răspuns! Așteptăm de trei luni. Acest impostor pe numele său Osman Octavian, și-a atras de partea lui o parte dintre locatari, cărora le repară instalațiile. Primăria a mai spus că dacă locatarii îl acceptă, el poate fi administrator și fără atestat! Dar cum poate fi plătit legal? El este susținut de cineva din primărie deoarece de câte ori am fost acolo să fac sesizari a fost anunțat și când am ajuns acasă am fost amenințată. Acest impostor este administrator, instalator el constată, el cumpăra materiale, el execută, el face prețul, el ia banii. A luat împreună cu cenzora și comitetul executiv blocul pe persoană fizică, sunt patroni. Astăzi este adunare generală, ce sa le mai spun, cum să-i conving că ceea ce fac este ilegal și imoral, că se scot niște bani din buzunarele noastre cu mănuși albe? Încep să țipe, să amenințe și nu mai am putere. Pentru două angajări fictive un om politic face pușcărie trei ani și șase luni, pentru o angajare fictivă o cenzora, un "administrator" și comitetul executiv ne râd în față. Vă rog să mă iertați pentru cantitatea scrisă, vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 21:22, 5 Iunie 2019
Buna ziua,
Dupa parerea mea...singura solutie ar mai fi sa angajati un avocat si sa chemati asociatia, poate si primaria-asta stabiliti cu avocatul, in instanta.
Discutati cu unul specializat pe acest domeniu, vedeti care ar fi sansele de castig ( si la ce ati spus...cred ca sunt destul de mari) si recuperati si heltuielile de judecata ( onorariu avocat, eventuale expertize...)
Bafta
Primăria a mai spus că dacă locatarii îl acceptă, el poate fi administrator și fără atestat!

afirmatia este in total dezacord cu disp L nr 196/2018 care impune fara exceptie ca responsabilitatea de administrator de imobile poate fi exercitata numai de catre persoane fizice sau juridice in baza unui document legal =atestat profesional
Fără atestat administratorul nu este legal angajat și puteți începe un proces, că veți câștiga - PRIMĂRIA E OBLIGATĂ SĂ-I DEA ATESTATUL, IAR DIN 1 OCTOMBRIE 2019 VA FI OBLIGAT SĂ AIBĂ ȘI CURSUL DE CALIFICARE, ALTFEL TOTUL E ILEGAL !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acțiune în instanță Niculescu Gella Niculescu Gella Bună ziua! Deoarece în curând voi fi declarată reclamanta de serviciu, doresc să aflu dacă se poate care sunt pașii pentru a chema în judecată ... (vezi toată discuția)
Conflict interese administrator si cenzor nedo27 nedo27 Buna ziua, Asi dori sa stiu daca este legal sau nu(sper si presupun ca nu) ca o persoana in cadrul unei asociatii de locatari/propietari sa indeplineasca atat ... (vezi toată discuția)
Administrator asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Bună ziua! Locuiesc în București str. Doamna Ghica, președintele asociației de proprietari și-a dat demisia deoarece cenzorul, comitetul executiv și ... (vezi toată discuția)