avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict interese administrator si cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict interese administrator si cenzor

Buna ziua,
Asi dori sa stiu daca este legal sau nu(sper si presupun ca nu) ca o persoana in cadrul unei asociatii de locatari/propietari sa indeplineasca atat functia de administrator cat si pe cea de cenzor. Mai mult este legal ca o ruda de gradul 1 sa fie vice-presedinte al aceleiasi asociatii de proprietari cu persoana care indeplineste functiile de administrator si cenzor?
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 20:58, 11 Decembrie 2014
1-Daca persoana in discutie detine dreptul legal ,detine atestat profesional pentru exercitarea celor 2 responsabilitati,aceasta poate desfasura concomitent cele 2 functii
2-
HG nr 1588/2007 ART. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe lânga drepturile si îndatoririle prevazute în statutul
asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:

i) nu pot ocupa functii în comitetul executiv si în comisia de cenzori membri având
grade de rudenie, pâna la gradul al 4-lea inclusiv.
Este o lacuna a legii 230/2007.
In societatile comerciale este interzis cu desavarsire asa ceva.
M-am intalnit si eu cu ceva asemanator: sotul administrator si sotia cenzor.
Pot afirma ca este imoral ....
1-Daca persoana in discutie detine dreptul legal ,detine atestat profesional pentru exercitarea celor 2 responsabilitati,aceasta poate desfasura concomitent cele 2 functii


Este de departe cea mai mare aberatie pe care ati debitat-o aici, cum va inchipuiti ca un administrator care calculeaza listele, incaseaza si plateste, intr-un cuvant gestioneaza banii asociatiei, poate sa se verifice singur daca a procedat corect sau nu!!!!!!!
Adica el centreaza, el da cu capul, dar apara si golul, asta daca cunoasteti si ceva din fotbal, ca in rest nu stiu domeniu sa nu va pricepeti!!

ESTE ILEGAL!!!!
Nu este legal ca aceeasi persoana sa fie administrator si cenzor. Una este persoana de executie si cealalta de control. Cum vine ,eu execut, eu controlez.Nici intrebarea a doua nu este legala. Asociatia nu este o asociatie familiara ca problemele proprietarilor sa se rezolva in familie. Va intreb comitetul executiv ales de catre proprietari ce pazeste.Depuneti o reclamatie la primarie in acet sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie de proprietari pandatao pandatao Buna ziua! Intrebarea mea in legatura cu Statutul Asociatiei de proprietari ar fi daca in acesta se poate trece ca din fondul de reparatii a Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator vivi23ro vivi23ro azi s a pus anunt de sedinta pt simbata, cu 2 zile inainte de a se intruni desi legea spune 7 zile,, ca si subiecte printre altele apare renuntarea ... (vezi toată discuția)