avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar Culpa Comuna Asirom
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar Culpa Comuna Asirom

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident ,eu doream sa virez la stanga intr-o intersectie(unde se afla si o trecere de pietoni) iar in timpul acesta am fost depasit de o masina pe contra-sens ,acrosandu-ma din lateral.Am completat constatarea de dauna amiabila,doamna care m-a depasit recunoscandu-si vina si mi-a dat asigurarea ei precum si copii dupa buletin si actele masinii.Am sunat la Asirom,am fost la centrul lor de constatare daune si dupa aceea cu dosarul am fost cu masina intr-un service agreat de Asirom pentru reparatii.Dupa o saptamana mi-am recuperat masina,dar am primit acasa o instiintare cum ca accidentul s-a produs din culpa comuna.Am fost la firma Asirom pentru reanalizare dosar dar raspunsul a fost acelasi:culpa comuna.Ce pot face intr-o asemenea situatie.Catre cine ma pot adresa.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:59, 26 Iunie 2019
Bună ziua. Din ce relatați dvs., nu reies întocmai împrejurările accidentului. În situația în care avea posibilitatea de a efectua o depășire (linie întreruptă, lipsă indicator depășire interzisă, etc.), e posibil să se aprecieze ca fiind o culpă comună. Însă, dacă v-ați recuperat mașina, plătind reparațiile în regie proprie, puteți să acționați în instanță societatea de asigurare (introducând în acțiune, ca și intervenientă forțat, pe doamna care conducea autovehiculul ce v-a impactat), iar în cadrul probatoriului, să solicitați încuviințarea și administrarea probei cu o expertiză tehnică auto, care să concluzioneze asupra vinovăției în producerea accidentului. Puteți încerca, ca și procedură prealabilă, o cerere de despăgubire, pe care să o formulați printr-un avocat, în ideea că poate societatea de asigurarea va adopta o altă poziție. Totuși, pentru o opinie profesionistă legată de speța în sine și șansele de reușită, vă sfătuiesc să apelați la serviciile unui avocat. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Trebuie stabilit de către un expert tehnic judiciar auto care sunt regulile de circulație încălcate de cei doi conducători auto și care este abaterea care prin nerespectarea ei a determinat producerea accidentului.
în prealabil solicitați asiguratorului să vă comunce care sunt argumentele care au determinat încadrarea accidentuliui în culpă comună.
Pentru rezolvarea litigiului adresati-vă justiției, dacă nu o puteți face pe cale amiabilă.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna geoteh geoteh Buna ziua , am facut o depasire pe un drum cu 1 singura banda pe sens , iar cel pe care am vrut sa il depasesc a virat stanga fara sa se asigure dorind sa ... (vezi toată discuția)
Probleme accept de plata rca asirom ing3r ing3r Buna seara. Problema mea sta in felul urmator: la sfarsitul lunii sept. 2009 m-a lovit un nene cu un microbuz si am facut constatare amiabila (fiind primul meu ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?!?!? bazubr bazubr Buna ziua, urmaresc de ceva timp site-ul asta si am si eu rugamintea daca puteti sa ma elucidati intr-o problema. Astazi se implineste fix o luna de la data ... (vezi toată discuția)