avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda la L 50/91
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda la L 50/91

Dupa un control din iulie 2018 cand am fost reclamat ca nu am respectat o autorizatie de constructie,anul acesta pe 22 mai am fost amendat cu 50.000 lei.Lucrarea nu e finalizata,si s/a dispus intrarea in legalitate prin acest pv.de amenda..Desi dupa controlul din 2018 mi s-a recomandat intrarea in legalitate,pentru care in 17 nov.2018 mi s-a eliberat un C de urbanism.M-am conformat si am prezentat documentatia ceruta prin C.U. insa mi-a fost respinsa de 4 ori din lipsa unor avize sau mentiuni in proiect,insa de fiecare data erau alte nereguli constatate (de parca nu le putea depista din prima).Cu cateva zile inainte de a se elibera autorizatia de constructie,sunt din nou chemat si mi s/a inmanat ce-a de=a IV a nota cu nereguli,si mi s/a incheiat pv de amenda 50.000 lei si obligatia de a intra in legalitate.Intrebarea este: pot plati 1/2 cf L 203/2018 sau daca ,pot cere prescrierea termenului de sactionare care a curs de la constatare pana astazi si mai ales ca in pv.nu specifica ce am construit,doar spune ca in loc de 126 mp autorizati am construit 361,desi in realitate sunt 180 mp.deci 54 mp in plus..Deasemeni nu este facuta mentiunea daca pot plati 1/2 in 15 zile,desi in Legea 50 nu prevede acest termen,doar in normele de aplicare,dar in L 203 DA? Normele de aplicare a L 50/91 au putere de lege?Intreb asta pentru ca acolo se spune ca nu se poate plati 1/2 Multumesc

Cel mai recent răspuns: Javier , utilizator 15:14, 9 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati PV-ul in instanta. Aveti grija la termene, ca doar in 15 zile puteti.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Contestati PV-ul in instanta. Aveti grija la termene, ca doar in 15 zile puteti.

Mulțumesc.Asa m-am gandit si eu,dar ce motivez:depășirea termenului de 6 luni de la constatare ( am doar martori) si data încheierii pv,lipsa mențiuni de plata a 1/2 in 15 zile,...???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in constructii l 50/1991 Javier Javier Dupa un control din iulie 2018 cand am fost reclamat ca nu am respectat o autorizatie de constructie,anul acesta pe 22 mai am fost amendat cu 50.000 ... (vezi toată discuția)
Amenda constructie/consolidare fara autorizatie aceste amenzi ... cotogigi cotogigi Amenda constructie/consolidare fara autorizatie Aceste amenzi pot fi platite jumate din minimul amenzii ca am primit una si nu gasesc nicaeri unde sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită ... Suzy88 Suzy88 Buna ziua! Amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită în 15 zile? Adică se aplica legea 203/2018? Conform art. 28 alin. (1) din O.G. nr. ... (vezi toată discuția)