avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. Ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul?

Buna ziua

Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va da aprobare de inmormantare a bunicii langa bunicul pentru ca s a pocait si sa fie ingropata in cimitir pocait.
Si bunicul a fost pocait si totusi a fost ingropat in cimitir ortodox iar bunica plange ca nu va fi ingropata langa bunicul desi are acte de concesiune pentru cele doua locuri de veci ortodoxe.
ce pot face, cand se va produce tristul sfarsit, sa conving popa sa o ingroape pe bunica langa bunicul asa cum isi doreste?

va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util


cactus a scris:

Locul de veci apartine primariei. Verificati! Ca popa face un bacsis pe prosteala oamenilor e partea a 2a a problemei. Dvs ii spuneti scurt: Am loc concensionat, si in locul asta ingrop pe cine vreau cu cine vreau!Punct!....sau cante la alte porti.

:))
Pai, problema lui nu este înmormântarea bunicii, ci faptul că popa nu face slujba de înmormântare că enoriașul s-a pocait.
Și are dreptate popa.

In cazul de față, când va avea loc evenimentul, veniți cu un alt popa...pocait. Și gata.

Slujba de înmormântare nu este obligatorie. Actele și înhumarea se fac de către administrația cimitirului.
Practic, te ingropi unde ai chef, și loc.
Cine îți cântă prohodul la cap...e alta chestiune!
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut
Nu preotul ortodox va aproba înmormântarea bunicii. Am pățit la fel , cu bunica mea, înainte ma certasem cu el si l-am făcut hot, si el când a decedat bunica a refuzat să îi facă înmormântarea si sa o primească în biserică. Si am apelat la al preot și el nu a putut să facă nimic. Cimitirul nu este a preoților, nu iei decid , este ori cimitir privat ori de stat. Așa că puteți sta liniștiți și bunica nu are de ce să se consume, să fie supărată . Iar dacă te supara preotelul asta, dă-mi adresa parohiei si numele lui si nu o să mai îndrăznească niciodată să mai facă așa ceva. Ii dau eu lecții despre lege.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
vasile333, utilizator
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunicii mei au fost pocaiti si a venit pastorul lor ptr slujba de inmormantare, desi noi ceilalti eram ortodocsi. A fost dorinta lor si am respectat-o. Au fost singurele slujbe de inmormantare pe care le-am ascultat cu interes si le-am inteles, precum si singurele la care nu am platit nimic. Au fost facute din suflet, nefiind vorba de bani.
Tot cu "atentia" se rezolva ! Daca cuvantul nu mai e in trend si nu e prea european, ziceti-i "donatie fara chitanta".
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca bunica e pocaita atunci trebuie inmormantata cu preot/pastor de la biserica unde e botezata. Va asigur ca acesta o va inmormanta langa bunicul, sotul dansei! Pentru cei care nu stiu pocaitii nu sunt secte sunt organizati in culte recunoscute oficial de statul român.

Alte discuții în legătură

Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)
Inhumare cosarpavel cosarpavel Vaduvele de razboi(nu vaduve de veterani de razboi) au dreptul sa fie inhumate in cimitirul ortodox al localitatii in cazul in care au fost membre ale cultului ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)