avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act adițional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act adițional

Bună ziua. Am dat toți banii pt.o garsonieră în Tineretului Rezidence Militari Chiajna in august 2018 și este trecută în contract data de semnare sfârșitul lunii august 2019. S-a construit decât până la et. 2 din 6 in 9 luni și mi-au transmis că a fost o greșeală când s-a semnat și că vor întârzia lucrarea cu încă 6 luni și trebuie să semnez un act adițional.Ce pot sa fac?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti in vedere antecontractul incheiat, prin acesta sunt reglementate drepturile si obligatiile partilor semnatare.

Va puteti razgandi, in sensul de a nu mai incheia contractul de vanzare-cumparare, cata vreme nu s-a respectat termenul de finalizare a constructiei.

Nu va poate fi imputata nicio culpa, pentru nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare.

Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea restituirii pretului remis, cu eventuale daune -interese pentru prejudiciul ce v-a fost cauzat.

De principiu, avansul are valoare de 10 / 20 % din pretul constructiei.

Sa va interesati, in prealabil, ce bunuri detine societatea.

De asemenea, sa aveti in vedere conturile bancare detinute, ce pot fi poprite.

Exista posibilitatea de a surveni un acord, de rezolutiune conventionala a antecontractului, cu repunerea partilor in situatia anterioara.

Interesati-va de istoricul societatii.

Aveti in vedere si varianta prelungirii termenului de predare a lucrarii.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans apartament patjaq patjaq Buna ziua, În luna sept. a acestui am plătit o sumă că avans pentru achiziționarea unui apartament. S-au întocmit actele notariale urmând ca până la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri sau nu? schumy83 schumy83 Buna ziua, Am un antecontract pentru un apartament, termenul de finalizare a fost depasit, inclusiv cele 45 de zile de prelungire. In antecontract este ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament pe baza de antecontract termen finalizare nerespectat andreeaAntili andreeaAntili Buna ziua,am achizitionat un apartament care nu va fi finalizat la termenul stabilit, pot obtine ceva despagubiri pe baza antecontractului?Precizez ... (vezi toată discuția)