avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mosteniri

Buna ziua, mama mea vine la mostenire bunicii paterne dupa decesil tatalui. La notariat cind noi copii renuntam pt ea ne trebuie titlul de mostenire al bunicii in original sau merge si o copie. ? Si ce alte acte ne-ar mai trebui la preluarea partii de mostenire de catre mama dupa bunica din partea tatalui, iar noi copii renuntam in favoarea pt. a-l vinde ?
Cel mai recent răspuns: cirnu72 , utilizator 08:15, 9 Iunie 2019
buna ziua,
nu inteleg cum vine mama Dvs. la mostenirea bunicii paterne dupa decesul tatalui!
al cui tata a decedat?
daca renuntati, nu renuntati in favoarea cuiva, ci a tuturor celorlalti mostenitori.
nu exista renuntare pentru a vinde. daca renuntati, cel care va mosteni va face ce va dori cu bunurile.
E vorba de un teren lasat de bunica la 3 baieti si o fata ( copii ei ).Unul dintre copii este tatal meu care a decedat acum 13 ani. Doi dintre mostenitori si au primit partea, iar al 3-lea nu are mostenitori si au hotarit sa ne cedeze partea lui noua care venim la partea tatei. Eu si fratele meu renuntam la partea noastra de teren pt mama care vrea sa il vinda.Ne trebuie certificatul de proprietate in original la notariat pt renuntare la teren.Multumesc
singurii care culeg mostenirea dupa mama a tatalui Dvs., prin reprezentare, sunt copiii lui.
astfel, nu inteleg ce cauta mama Dvs. in povestea asta, dumneaei nu o mosteneste pe mama sotului decedat.
nu exista renuntare la mostenire in favoarea cuiva, ci in favoarea masei succesorale.
altfel spus, daca renuntati, o faceti in favoarea tuturor celorlalti mostenitori.
la fel si ”al 3-lea”, nu va cedeaza Dvs. nimic, ci tuturor.
pentru declaratia de renuntare nu va trebuie acte de proprietate.
acceptati-va mostenirile si apoi puteti vinde cum vreti.

Art. 966 Reprezentarea succesorală
Domeniul de aplicare
(1) Pot veni la moştenire prin reprezentare succesorală numai descendenţii copiilor defunctului şi descendenţii fraţilor sau surorilor defunctului.
(2) În limitele prevăzute la alin. (1) şi dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 967, reprezentarea operează în toate cazurile, fără a deosebi după cum reprezentanţii sunt rude de acelaşi grad ori de grade diferite în raport cu defunctul.

Multumesc foarte mult..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)