Bună ziua!
În urma cu aproximativ 10 ani, am făcut un abonament Vodafone pe care la un moment dat n-am mai putut să-l plătesc din probleme personale! In iunie anul trecut, am primit o înștiințare de la Eos Kasy prin care mi se solicita plata a 956 RON pentru acel abonament, solicitare căreia nu i-am dat curs! Astăzi primesc o somație de la Kredit Inkaso Investments RO SA pentru plata aceleași datorii de 956 RON, pentru care nu am dat nici un fel de răspuns societății Eos Kasy, în caz contrar se va deschide dosar la tribunal pentru executare silita în temeiul Articolului 622 (3) coroborat cu Articolul 664 Cod Procedură Civilă!
Întrebarea mea este ce as putea face în aceste condiții? Știam ca după 3-5 ani datoria se prescrie, este asa? Și dacă da, care ar fi legea care spune asta?
Orice sfat este bine venit!
Rog răspuns avizat!
Mulțumesc anticipat!
Ar trebui analizate actele de avocat ca sa aveti o evaluare precisa a situatia de fapt si de drept.
Este posibil sa se fi prescris datoria dar numai in urma unei analize bazate pe acte se poate stabili juridic situatia.
Acelasi lucru il va face si instanta precum avocatul.
Mulțumesc pentru răspunsul rapid, dar, care acte? În afara de acea somație, trimisa prin posta, nu am nici un alt act, nici contractul de abonament nu mai exista! Ma gândesc ca nu ar fi tocmai indicat saa iau legătura cu firma pentru ca din ce am mai citit pe aici pe forum, o data dat curs somație, se anulează și prescrierea datoriei!
Din moment ce nu veti plati daca va dau in judecata mergeti cu actele la avocat.
Atunci veti primi de la instanta toate actele pe care isi bazeaza actiunea in justitie.
Se va putea depune intampinare care va fi apararea dvs. si o va putea redacta direct avocatul.
Va vor plati si avocatul daca s-a prescris.