avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității

Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac asta, el a pus punct relatiei cand aveam doar o luna de sarcina. De atunci nu am mai vb deloc. Am in prezent o fetita de 5 luni care in certificatul de nastere are o linie in dreptul tatalui. Mi-as dori ca fetita mea sa aiba numele lui trecut in certificatul de nastere. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca vrea sa recunoasca copilul si mi-a spus ca clar ca nu. Doresc sa stiu daca am sanse sa castig un proces de stabilire a paternitatii impotriva unei persoane care are foarte multe relatii si este puternic financiar, care nu doreste sa recunoasca copilul si care probabil nu va fi de acord sa faca testul ADN. Va multumesc frumos! (Stiu ca are probleme cu legea, si din aceasta cauza banui ca firma, casa...tot ce are, probabil nu mai sunt pe numele lui. Nu stiu nici daca are venituri pe numele lui. Pot obtine o pensie alimentara in aceste conditii?)
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei in acest sens.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat
Avocatul va sti sa solicite ca persoana respectiva sa fie amendata pana merge si face testul ADN

Se poate castiga procesul de stabilire a paternitatii fara testare ADN? Am toate mesajele salvate in telefon. Relatia a avut loc exact in perioada in care s-a conceput sarcina. Am vreo sansa? Pt ca are bani si nu l-ar deranja amenzile... Nu cred ca s-ar prezenta la testul ADN. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se va astepta pana se duce el sa faca testul, adica chiar daca nu se va duce, asta nu inseamna ca nu va fi tatal acestui copil, macar in acte.
Ce nu inteleg eu e de ce vreti sa faceti asta ? Veti cheltui niste bani, bani care nu stiti daca ii veti mai recupera vreodata, vetiavea stres si nervi pana se va stabili paternitatea si apoi, la fel, pana la majoratul copilului si cu pensia ca se va fofila sa nu o plateasca si sa va dea cate un acord in ce il priveste pe copil si nu o sa vi-l dea, iar veti umbla prin judecatorie , iar copilul tot fara tata va fi.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uneori, în interesul superior al minorului, este recomandabil să nu ne ghidăm după principiul lui Lăpușneanul "Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau"!
Prin atitudinea lui de negare a paternității nu face decât să-și reveleze spiritul machiavelic, fiind lesne de înțeles că numai tată pentru minor nu va fi.
Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de sprijin material în creștere și educarea minorului, formulați o acțiune fondată pe art 408, alin 3 Cod Civil, dacă nu se va prezenta la test (nici în urma amenzilor primite) instanța poate admite acțiunea pe celelalte probe administrate în cauză, inclusiv pe dovada conviețuirii în timpul legal al concepției, iar refuzul poate fi prezumat de instanță drept o recunoaștere tacită a paternității!
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-as descrie cazul identic al unei prietene de-a mea. A dat in judecata tatal copilului pentru ca el refuza sa-l recunoasca, nevrand sa plateasca nimic pentru copil. Rezultatul a fost ca mama nu poate pleca nicaieri cu copilul fara aprobarea tatalui care plateste pensia alimentara din 5 in 10 luni, vreau sa spun atunci cand are chef. Tot ce a facut judecatoarea a fost sa o oblige pe mama sa acorde tatalui timp cu copilul. Tatal, ca razbunare, nu-i da voie mamei sa inscrie copilul la o gradinita aproape de ea, asa ca au ajuns in final la un compromis (mai aproape de el decat de ea). In concluzie, aveti grija ce va doriti. Barbatii de genul acesta se vor razbuna cu siguranta in moduri diverse. Pentru putinii bani din pensia alimentara nu merita, cred eu, sa sacrificati linistea dvs si a copilului, nu mai zic ca atunci cand e singur cu copilul va spune numai lucruri rele despre mama (tot din experienta prietenei mele).
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
adriamia, utilizator

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu ... Mihaela Abrudan Mihaela Abrudan Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu care nu an fost casatorita am un copil pe care tatal a refuzat sa il recunoasca. Timp de 5 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)