Locuiesc intr-o casa care are 2 proprietari: eu etajul si celalalt parterul. In actul de proprietate este specificat dreptul la cota parte indiviza din spatiile comune (care ar fi curte, pod, beci, casa scarilor).
Celalalt proprietar a inchis o parte din beci cu o usa de termopan, abuziv, fara acordul meu, cand nu eram acasa.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face din punct de vedere legal, unde trebuie sa ma adresez, pentru a remedia situatia si a recapata accesul in spatiul comun?
Explicatie: nu este vorba de "sa moara si capra vecinului", dar astfel a blocat accesul la robinetii instalatiilor de apa, plus ca in cazul in care nu fac nimic asta va constitui un precedent si o incurajare pentru el sa ocupe abuziv si alte parti ale spatiilor comune.
Va multumesc.
Mai mentionez ca o discutie daca nu amiabila, dar macar normala cu el nu e posibila, am incercat deja calea asta.
puteti sa-l chemati in instanta pentru un proces avand ca obiect obigatia de a face si cereti respecatrea proprietatii comune si alte aspecte avute in vedere.
Mansarda in vila
emma_imn
Buna ziua.
In curand familia mea va achizitiona un apartament intr-o vila veche, mai exact etajul 1 al unei vile care are beci, parter, etaj, si mansarda. Mai ... (vezi toată discuția)