avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ocupare abuziva spatiu comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ocupare abuziva spatiu comun

Locuiesc intr-o casa care are 2 proprietari: eu etajul si celalalt parterul. In actul de proprietate este specificat dreptul la cota parte indiviza din spatiile comune (care ar fi curte, pod, beci, casa scarilor).
Celalalt proprietar a inchis o parte din beci cu o usa de termopan, abuziv, fara acordul meu, cand nu eram acasa.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face din punct de vedere legal, unde trebuie sa ma adresez, pentru a remedia situatia si a recapata accesul in spatiul comun?
Explicatie: nu este vorba de "sa moara si capra vecinului", dar astfel a blocat accesul la robinetii instalatiilor de apa, plus ca in cazul in care nu fac nimic asta va constitui un precedent si o incurajare pentru el sa ocupe abuziv si alte parti ale spatiilor comune.
Va multumesc.
Mai mentionez ca o discutie daca nu amiabila, dar macar normala cu el nu e posibila, am incercat deja calea asta.
formulati o actiune in instanta prin care solicitati ca instanta de judecata sa-l oblige sa demoleze ce a construit. sanse de reusita 90%. Cu stima
puteti sa-l chemati in instanta pentru un proces avand ca obiect obigatia de a face si cereti respecatrea proprietatii comune si alte aspecte avute in vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda in vila emma_imn emma_imn Buna ziua. In curand familia mea va achizitiona un apartament intr-o vila veche, mai exact etajul 1 al unei vile care are beci, parter, etaj, si mansarda. Mai ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, De ceva timp,ma framanta o situatie,legata de proprietatea comuna a locuintei,in care traiesc. Asadar,stau,in aceeasi curte cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpăra spațiu comun (pod) cu limitare acces pentru restul locatarilor? am fost amenințat de un vecin când am intrat în pod tib71stef2008 tib71stef2008 Locuiesc intr-un imobil vechi cu 4 etaje la ultimul etaj ca si chirias la icral,pe acelasi nivel cu mine dar cu intrare prin curtea interioara a blocului,scara ... (vezi toată discuția)