Am lucrat la IAS ca, contabilă, nu am studii superioare. Pe cartea de munca am trecuti 10 ani contabilă cu grupa 2 70% . La dosarul de pensionare mi-a fost eliberata adeverinta pentru grupa a 2-a pe care am depus-o la dosarul de pensionare insa la decizia de pensionare nu mi-au fost luata in calcul grupa 2. Am cerut azi explicații si mi-au raspuns doamnele de la ghiseu ca doar cei cu studii superioare beneficiaza de grupa 2-a iar fara facultate sefii de ferme.
Va rog să îmi explicați daca asa este sau pot contesta decizia de pensionare pt a-mi lua in calcul grupa la punctul de pensie. Multumesc
Este dreptul dvs. sa contestati decizia de pensionare.
La adeverinta din dosar care mentioneaza grupa de munca trebuie sa anexati decizia interna a firmei prin care ati fost nominalizata in grupa de munca.
Vorbele spuse la ghiseu zboara. Solicitati raspunsuri scrise, argumentate pe articole de lege.
Exista un aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere. Chiar daca ati prestat activitatea de contabil dar ati fost incadrata la alt loc de munca/ post de lucru/ meserie/ functie, este posibil sa nu beneficiati de grupa de munca. Depinde de avizul primit de la ITM pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca, la data intocmirii documentatiilor cerute de lege.