avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale bunul plac al primariilor sau baza legala?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

bunul plac al primariilor sau baza legala?

am primit acasa o somatie cu titlu executoriu pentru neplata impozitului pe cladiri si teren de 60 lei plus 10 lei penalizari. intradevar am uitat de impozitul cu pricina si am dat fuga sa il platesc. ajunsa in fata ghiseului casiera imi spune foarte nonsalant ca nu poate sa imi incasaze banii pe motiv ca nu am adus cu mine si un extras cf!
atunci cind am cumparat casa ,adica in 2007 am dus toate actele care mi-au fost cerute inclusiv cf-ul,de atunci nimeni nu a mai cerut nimic
deci prin urmare nu a vrut sa imi ia banii,urmind sa imi popreasca contul pentru neplata.
pe ce baza legala ?
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 00:11, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Trebuia sa va incaseze sumele, avand in vedere ca sunteti pe registrul de rol si pe baza somatiei trimise se cunosteau sumele de incasat cu penalitati cu tot.
Inaintati o sesizare catre conducerea institutiei, in acest sens.
Cu stima !
multumesc mult
asa ma gindeam si eu
deci pot sa le spun ca penalizarile plus celelalte daune de acum incolo le platesc ei
la cadastru dureaza cel putin 2 saptamini(cu putin noroc) pina iese cf-ul
o zi buna
Puteti sa le spunei ca vor plati ei dobanzile de intarziere, dar nu va avea nici un efect, mai simplu ar fi daca, ati cauta contul primarie pentru taxe si impozite imobil, si sa le virati prin mandat postal ori prin banca suma din titlu, de mentionat pe documentul de plata nr. titlului executoriu sau somatia - obligatoriu .
Iar daca vreti sa va sicanati cu ei, solicitati sa va srierefuzul de primire a impozitului pe titlu si motivul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie anaf, pentru "neplata" contributiilor sociale de sanatate. alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, cum se poate actiona impotriva unei somatii primite, cata vreme exista chitante doveditoare ale platii contributiilor. In decembrie 2012 am platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie act emis de directia taxe si impozite marusca marusca Am urmatoarea intrebare: in martie 2014 am scos certifical fiscal si avea de plata impozit pe teren si cladire suma de 80 ron. In septembrie am scos alt ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante tatu-bianca tatu-bianca buna ziua! am si eu o problema. in mai 2008 am facut un contract cu o comp. de telef.mobila,pe numele meu,eu pe atunci eram eleva(am dat contractul de casa a ... (vezi toată discuția)