avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie ANAF, pentru \\"neplata\\" contributiilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie ANAF, pentru "neplata" contributiilor sociale de sanatate.

Buna ziua,
cum se poate actiona impotriva unei somatii primite, cata vreme exista chitante doveditoare ale platii contributiilor.
In decembrie 2012 am platit datoriile si apoi contributiile de asigurat la zi.
Totusi apar cu datorii, inclusiv dupa aceasta data, desi le-am platiti la zi incepand cu aceasta data.
Ba mai mult, de curand am primit si somatie impreuna cu Titlu Executoriu.
Precizez ca am fost la Administratia Financiara de care apartin si mi-au spus ca trebuie sa merg sa lamuresc chestiunea la Casa de Sanatate de care apartin, ca ei nu au ce face.
Dar cum se face ca ei mi-au incasat banii si au eliberat chitantele.
Intreb si eu, pe buna dreptate, ei ce au incasat, daca nu sunt in masura?
Multumesc.

P.S. Am inteles ca sunt o gramada de oameni in situatia asta.
Pana la urma, esti obligat sa platesti contributiile de sanatate, chiar daca nu beneficiezi de ele?
Nu e asta un abuz?
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:38, 5 Martie 2014
Contestatie la executare prin care aratati ca ati platit la zi contributiile.
Buna ziua,
imi cer scuze daca raspund tarziu
Intre timp am umblat pe la Trezorerie, impozite, si in cele din urma la Casa de Sanatate.
Si stupefactie, am de plata in plus aproape 2000 de ron penalitati.
Problema este, cum se face ca s-au strans penalitati, asa de mari, cata vreme eu am achitat in decembrie 2012 tot ce era de plata la momentul respectiv.
Raspunsul de la Sanatate este ca nu ar fi fost decat contributiile, nu si penalitattile.
Daca este asa, de ce sunt eu de vina ca cei de la Impozite nu au pus la momentul respectiv si penalitatile.
Una peste alta, am inteles ca solutia nu e alta decat plata.

Acum, daca platesc partial mai ma executa?

Nu am disponibila aceasta suma .
Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
alexandrurobert, utilizator
De obicei penalitatile si dobanzile nu sunt actualizate in fisa la admin. fiscala si se poate sa apara mai tarziu. Cel mai bine era sa obtii un certificat fiscal cad ai achitat toata datoria si atunci iti calculaui si penalizarile la zi.In plus daca executarea vine la banca pe toata suma , banca este obligata sa blocheze toata suma , asta daca sunt bani ce intra in contul blocat.
Cel mai bine este ca plata sa o faci direct la Admin. sa intre banii mai repede in cont si fara sa achiti alte comisioane.Iar legat de executare din cate stiu trebuie emis un alt titlu la fiecare modificare de sold.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis desi nu am nici o restanta vcodrea vcodrea Buna ziua , Zilele trecute am primit de la Administratia financiara Cluj o somatie insotita de titlu executoriu pentru o presupusa restanta la plata ... (vezi toată discuția)
Cass 2012 verificator verificator PFA. Deoarece nu am platit CASS -ul in 2012 si nici nu mi s-a solicitat atunci, in anul 2013 din proprie initiativa am depus la ANAF pentru sanatate 2012 o ... (vezi toată discuția)